5+1 ταινίες για να στριμάρεις αντί να πας διακοπές

la-pazza-gioia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Όχι, το απευχόμαστε. Το ελληνικό καλοκαίρι, η θάλασσα και ο ήλιος είναι για όλους.

Αν όμως είσαι ακόμα στο σπίτι, αυτές οι ταινίες θα σου προσφέρουν μια διαφυγή σε μια λίμνη, ένα δάσος, μια θάλασσα, σε ένα τεμπέλικο, καλοκαιρινό τοπίο. Κι έτσι γεμίζουμε με (ηλιόλουστο) κινηματογραφικό χρόνο τις  μουντές ώρες του κλειστού δωματίου.

Η Τρελή Χαρά (La Pazza Gioia)
Δύο κοπέλες το σκάνε από τη ψυχιατρική κλινική στη Βίλα Μπιόντι όπου νοσηλεύονται και αναζητούν την αγάπη και την ευτυχία. Μια φλύαρη και μια εσωστρεφής κοπέλα, ένα ιδιαίτερο roadtrip, πολλή ενέργεια και στο βάθος τα μικρά δράματα της ζωής. Διαθέσιμη στο Cinobo.

Κάτω από τον Ήλιο (A bigger Splash)
Δύο στοιχεία χρειάζονται να αναφερθούν εδώ, ο ηλιόλουστος αισθησιασμός και η Τίλντα Σουίντον. Η ιταλική Παντελλερία φιλοξενεί τα πάθη και τις ζήλιες ενός ζευγαριού που έχει πάει εκεί για να ξεκουραστεί , έπειτα από σημαντική επέμβαση. Τα συναπαντήματα όμως στο νησί με πρώην αγαπημένους ανοίγουν τους ασκούς…Διαθέσιμη στο Cinobo.

Homecoming
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος των συναυλιών. Φέτος όμως, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, θα απολαύσουμε ελάχιστες. Η Beyoncé από την άλλη είναι πάντα απίστευτη και το ντοκιμαντέρ για την εμφάνισή της στο φεστιβάλ μουσικής Coachella το 2018 διαθέσιμο πάντα online. Διαθέσιμη στο Netflix.

Δες εδώ πέντε ιδέες για εξορμήσεις εμπνευσμένες από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί με φόντο ελληνικά νερά.

Η Μάγκι έχει σχέδιο (Maggie’s plan)
Ο ήλιος απουσιάζει εντελώς, είμαστε μόνιμα στο βαθύ χειμώνα της Νέας Υόρκης.  Το καλοκαίρι μας διακατέχει  μια χαλαρή διάθεση μεν, με έντονο το ερωτικό στοιχείο. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη α λα Γούντι Άλεν σε επίπεδο ατάκας ταινία έχει μια θέση στη λίστα μας. Η Μάγκι στρέφεται συνεχώς σε ακραίες επιλογές κυνηγώντας αυτό που θέλει, ή νομίζει ότι θέλει, ή δεν θέλει. Διαθέσιμη στο ERT Web TV (ERTFLIX) μέχρι τις 19/08/2020.

The Waiter
Σίγουρα η ταινία δεν διεκδικεί να μπει στις κλασικές καλοκαιρινές ταινίες, όμως  το μοντέρνο φιλμ νουάρ του Στιβ Κρικρή, με Άρη Σερβετάλη και Γιάννη Στάνκογλου να επικρατούν στα πλάνα, διακατέχεται από μια αίσθηση ηρεμίας. Οι τόνοι είναι χαλαροί ακόμα και όταν διαπράττεται εγκληματική ενέργεια. Χώρια η απίστευτη λίμνη Δόξα στο τέλος. Να χορτάσει το μάτι σου «αλπικό τοπίο». Διαθέσιμη στο Cinobo.

Δωμάτιο με Θέα (A room with a view)
Η άνω τελεία ενός έρωτα μπαίνει σε μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου. Η Φλωρεντία επικρατεί στο πρώτο μέρος της ταινίας καθορίζοντας τους καταπιεσμένους από την αριστοκρατία ήρωες. Ένα κορίτσι γνωρίζει ένα ήσυχο αλλά σίγουρα ιδιόρρυθμο αγόρι. Γυρίζοντας στην Αγγλία πρέπει να αποφασίσει αν θα παντρευτεί τον φαίνεται να μην έχει κανένα συναίσθημα αρραβωνιαστικό της ή θα νικήσει η έλξη της για τον περίεργο νεαρό. Θα νικήσει η Φλωρεντία;  Διαθέσιμη στο Cinobo.