Βρέθηκε το «αληθινό» σπίτι του James Bond

from-russia-with-love
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με την έρευνα ενός συγγραφέα, ο θρυλικός «007» ζούσε σε ένα άνετο διαμέρισμα στο Δυτικό Λονδίνο.

Μετά από σχεδόν 70 χρόνια λύθηκε τελικά ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια αναφορικά με τον James Bond – η διεύθυνση της «πραγματικής» κατοικίας του. Την ανακάλυψη έκανε μετά από μεγάλη έρευνα ο Βρετανός συγγραφέας William Boyd.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που άντλησε από τα βιβλία που έγραψε ο Ian Fleming, όπως τα «Επιχείρηση Μούνρεϊκερ», «Από τη Ρωσία με αγάπη» και «Επιχείρηση Κεραυνός», ο 68χρονος συγγραφέας πιστεύει ότι το διαμέρισμα του «007» ήταν στο νούμερο 25 της Wellington Square στο Τσέλσι του Δυτικού Λονδίνου.

Σχετικά κοντά ζούσε και ένας άλλος μεγάλος μυθιστορηματικός κατάσκοπος, ο George Smiley του John le Carré, στο 9 της Bywater Street. Σε συνέντευξη του για τους Times, ο Boyd εξηγεί πως ο Fleming περιγράφει το σπίτι του Bond ως ένα «άνετο διαμέρισμα σε μια πλατεία με δέντρα κοντά στην King’s Road».

Αν και υπάρχουν αρκετές πλατείες στην ευρύτερη περιοχή που πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Boyd θεωρεί πως στο «Επιχείρηση Μούνρεϊκερ» του 1961 ο Fleming έδωσε κρίσιμα στοιχεία για την πραγματική διεύθυνση. Εκεί ο συγγραφέας γράφει πως ο Bond μετέβη «μέσω της Sloane Street» στο πάρκο. Αντίστοιχα στο «Από τη Ρωσία με αγάπη» του 1957, ο Fleming δίνει περισσότερα στοιχεία για το εσωτερικό του σπιτιού, αναφέροντας πως το διαμέρισμα έχει ένα «μακρόστενο καθιστικό με μεγάλο παράθυρο και πολλά βιβλία».

Αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία ο συγγραφέας κατέληξε στην Wellington Square, όπου η μέση αξία ενός σπιτιού είναι 4,5 εκατομμύρια λίρες. Το σπίτι στο νούμερο 25 ανήκε στον Desmond MacCarthy, ο οποίος ήταν κριτικός λογοτεχνίας στους Sunday Times την εποχή που εργαζόταν εκεί ο Fleming. Ο MacCarthy και η σύζυγος του συχνά διοργάνωναν πάρτι στο σπίτι του, οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δημιουργός του James Bond να το είχε επισκεφτεί.

Το διαμέρισμα παρέμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας MacCarthy μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν πουλήθηκε σε έναν γιατρό. Ο νέος ιδιοκτήτης σχολίασε στους Times πως έμεινε έκπληκτος από την μυθιστορηματική ιστορία του διαμερίσματος, τονίζοντας πως είναι μεγάλος οπαδός του James Bond.