Η Alicia Silverstone δεν ξεχνά την «αξιολάτρευτη» Brittany Murphy

clueless
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Οι δύο ηθοποιοί γνώρισαν τεράστια επιτυχία στα 90s όταν συμπρωταγωνίστησαν στην κλασική κωμωδία «Clueless».

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία μιας εκ των πιο χαρακτηριστικών νεανικών κωμωδιών της δεκαετίας του 1990, το «Clueless» της Amy Heckerling με τις Alicia Silverstone, Stacey Dash και Brittany Murphy.

Στην κλασική ταινία που απογείωσε τις καριέρες των δύο πρωταγωνιστριών, η Murphy ενσάρκωσε την Tai Frasier, μια νέα μαθήτρια σε λύκειο του Μπέβερλι Χιλς, ενώ η Silverstone έπαιξε τον ρόλο της Cher Horowitz, μιας πλούσιας συμμαθήτριας που αποφασίζει να της κάνει ένα εντυπωσιακό makeover.

Paramount/Kobal/Shutterstock

Το «Clueless» ήταν το sleeper hit του 1995 και έχει αποκτήσει ένα τεράστιο καλτ κοινό.

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Vogue, η Silverstone μίλησε για την παραγωγή της κλασικής κωμωδίας αλλά και τις εντυπώσεις που είχε σχηματίσει για την συμπρωταγωνίστρια της, η οποία πέθανε πρόωρα από πνευμονία το 2009.

«Απλά θυμάμαι ότι ήταν τόσο υπέροχη για τον ρόλο. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες κοπέλες πέρασαν από δοκιμαστικό για την Tai εκείνη την ημέρα, αλλά θυμάμαι πως η Brittany ήταν πραγματικά αξιολάτρευτη» δήλωσε η Silverstone. Αφού εκθείασε την ερμηνεία της Murphy στο δοκιμαστικό, η 43χρονη ηθοποιός ανέφερε στην Heckerling πόσο υπέροχη ήταν, με την σκηνοθέτιδα να απαντά «προφανώς, ήταν η καλύτερη, αυτή είναι».

Shutterstock / Denis Makarenko

Η Brittany Murphy πέθανε το 2009 στην ηλικία των 32 ετών.

Ως μοναδικές έφηβες του καστ, οι δύο ηθοποιοί πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί στο σετ μαζί, με τις μητέρες τους. «Δεν θυμάμαι να είχαμε καμία απολύτως ιδέα ότι είμασταν ανερχόμενες σε μια μεγάλη ταινία, γιατί δεν ξέραμε ότι είμασταν σε μια μεγάλη ταινία. Ίσως άλλοι άνθρωποι το γνώριζαν, αλλά ήμουν τόσο αθώα» σχολίασε η Silverstone.