Μεγάλες «ενοχές» του Russell Crowe για το Όσκαρ του «Μονομάχου»

gladiator
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

«Γιατί τράβηξα εγώ όλη την προσοχή όταν το βραβείο της Ακαδημίας ανήκει στον Ridley Scott» αναρωτήθηκε ο χολιγουντιανός αστέρας.

Ο Russell Crowe αποκάλυψε πως δυσκολεύτηκε να χαρεί το Όσκαρ που κέρδισε το 2001 για την ερμηνεία του στον «Μονομάχο» επειδή θεωρούσε ότι ο Ridley Scott, ο σκηνοθέτης της ταινίας, ήταν σπουδαιότερος και άξιζε περισσότερο το βραβείο.

«Πήγα στην Ρώμη και έκατσα να δω την ταινία και ήταν μια συγκινητική εμπειρία γιατί την έβλεπα και τόσα πολλά έχουν αλλάξει στην ζωή μου. Δέχτηκα τόσα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και μερικά μεγάλα βραβεία και προφανώς αυτό με ανέβασε σε ένα διαφορετικό επίπεδο για αρκετό καιρό» δήλωσε ο 56χρονος ηθοποιός στην εκπομπή «Today».

Στην συνέχεια της συνέντευξης ο Crowe σχολίασε πως ο «Μονομάχος» είναι «ταινία σκηνοθέτη» και αναρωτήθηκε γιατί όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον ίδιο και όχι στον Ridley Scott. Ο Βρετανός σκηνοθέτης ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ σκηνοθεσίας εκείνη την χρονιά, όμως το βραβείο τελικά πήγε στον Steven Soderbergh για το «Traffic».

Η ταινία του Scott είχε προταθεί για 12 βραβεία Όσκαρ και τελικά κέρδισε τα πέντε – καλύτερης ταινίας, καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου, καλύτερων κουστουμιών, καλύτερου ήχου και καλύτερων οπτικών εφέ.