Ο κορωνοϊός βάζει νέο φρένο στο «Avatar 2»

avatar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο James Cameron ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη πρεμιέρα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ θα καθυστερήσει λόγω της πανδημίας.

Η παραγωγή των συνεχειών στο «Avatar» αποδεικνύεται τελικά πραγματική Οδύσσεια καθώς ανακοινώθηκε μια νέα αναβολή στην πρεμιέρα της πρώτης συνέχειας. Η πρεμιέρα του «Avatar 2» είχε προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου 2021, όμως τελικά θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο αργότερα στις 16 Δεκεμβρίου 2022. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες τρεις ταινίες θα καθυστερήσουν ένα χρόνο, για να ολοκληρωθεί το franchise το 2028.

REX/Shutterstock

Αυτή τη φορά ο λόγος για την αναβολή είναι η πανδημία του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον χώρο του θεάματος και ειδικά στον κινηματογράφο. Η Disney, η οποία έχει τα δικαιώματα διανομής του «Avatar» μετά την εξαγορά της Fox, έχει αναβάλει την κυκλοφορία πολλών ταινιών.

Το ιστορικό δράμα «The Last Duel» του Ridley Scott θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2021, ενώ η επόμενη ταινία «Star Wars» αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 20223. Το χολιγουντιανό στούντιο αποφάσισε επίσης να αναβάλει τις πρεμιέρες του live-action ριμέικ της «Μουλάν» και της νέας ταινίας του Wes Anderson, το «The French Dispatch», χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει νέες ημερομηνίες.

«Λόγω του COVID-19, αναγκαστικά είχαμε μια απροσδόκητα μακρά καθυστέρηση στην έναρξη live action γυρισμάτων που κάνουμε αυτήν τη στιγμή στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό που οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς δεν γνωρίζετε είναι ότι η πανδημία εξακολουθεί να μας εμποδίζει να ξαναρχίσουμε το μεγαλύτερο μέρος της εικονικής παραγωγής μας στα σετ στο Λος Άντζελες. Αυτή η δουλειά είναι εξίσου κρίσιμη για τις ταινίες όπως και η live action δουλειά» αναφέρει ο Cameron στην ανακοίνωση του, συμπληρώνοντας πως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας είναι πλέον αδύνατη η κυκλοφορία της ταινίας σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.