Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το πολυαναμενόμενο «Tenet» του Christopher Nolan

tenet
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας με τους John David Washington και Robert Pattinson κυκλοφορεί στις 27 Αυγούστου στην Ελλάδα.

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η νέα ταινία του Christopher Nolan θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το αινιγματικό «Tenet» αναμένεται να προβληθεί σε ευρωπαϊκές αίθουσες στις 26 Αυγούστου και μια εβδομάδα αργότερα θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Αρχικά η ταινία θα κυκλοφορούσε στις 17 Ιουλίου, όμως η πρεμιέρα της αναβλήθηκε πρώτα για τις 31 Ιουλίου και στην συνέχεια για τις 12 Αυγούστου, μέχρι που η Warner την αφαίρεσε από το πρόγραμμα της. Ο πρόεδρος του χολιγουντιανού στούντιο Toby Emmerich είχε σχολιάσει πως η στρατηγική μάρκετινγκ και διανομής για το «Tenet» έχει αλλάξει καθώς δεν την αντιμετωπίζουν ως μια παραδοσιακή πρεμιέρα.

Η ελληνική πρεμιέρα του «Tenet» έχει προγραμματιστεί για τις 27 Αυγούστου.

Η νέα ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη με τους John David Washington, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy, Kenneth Branagh και Michael Caine έχει πολλά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, όμως ακόμα και μετά την κυκλοφορία ορισμένων teasers και τρέιλερ, η πλοκή της παραμένει μυστήριο

Θυμίζοντας εν μέρει το «Inception», στο «Tenet» ο χαρακτήρας του Washington έχει ως αποστολή να αποτρέψει μια κατακλυσμιαία σύγκρουση που φέρεται να είναι «χειρότερη» από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Το τρέιλερ παρουσιάσει και μια αινιγματική οργάνωση και αρκετές σκηνές δράσης καθώς προσπαθούν να αναστρέψουν την ροή της ιστορίας.