Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Αν» τον «χτυπήσει» μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα;

xristoforos-papakaliatis-an-ton-xtupisei-mia-upopsifiotita-gia-xrusi-sfaira

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Μαρίνα Καλογήρου στην ταινία «Αν»

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κρίθηκε κατάλληλη για να διεκδικήσει μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες 2013-2014 στην ενότητα της «Ξενόγλωσσης ταινίας».

Σημαντικός σταθμός στο ταξίδι της ταινίας στην Αμερική είναι η προβολή της στις 15 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, παρουσία των μελών της Ακαδημίας των Χρυσών Σφαιρών. Την προσπάθεια για την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής συντονίζει το φεστιβάλ «Los Angeles Greek Film Festival» που διοργανώνει και την εν λόγω εκδήλωση. «Αν» όλα πάνε καλά-όπως το ευχόμαστε-η ταινία που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα, μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο της επιλογής διεκδικώντας την πολυπόθητη υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τη Village, προάγγελος της ενδεχόμενης υποψηφιότητας της ταινίας αποτελεί και η προβολή της την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο ιστορικό Ziegfeld Theater της Νέας Υόρκης στo πλαίσιο του 7ου ετήσιου «New York City Greek Film Festival». Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω ταινία αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο στον κινηματογράφο για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ο οποίος ερμηνεύει παράλληλα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας στο πλευρό του τη Μαρίνα Καλογήρου. Το «Αν» ξεδιπλώνει τις εναλλακτικές εκδοχές ενός ερωτικού πάθους, με φόντο την Αθήνα της κρίσης.