David Lynch: «Η καραντίνα είχε θετικό αντίκτυπο στη ζωή μου»

david-lynch Sebastien Nogier
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έχει ρίξει το βάρος του στο YouTube και άφησε υπονοούμενα για ένα νέο μεγάλο project που θα τον απασχολήσει.

Η περίοδος του lockdown ήταν μια δύσκολη εποχή για τον χώρο του θεάματος, όμως πολλοί μουσικοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες άρπαξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι πιο low key από όσο μας συνηθίζουν και έμειναν σε επαφή με το κοινό τους χάρη στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και streaming.

Ανάμεσα στους δημιουργούς που παρέμειναν δραστήριοι συγκαταλέγεται ο David Lynch, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει εστιάσει την προσοχή του στο YouTube, όπου μεταξύ άλλων αναβίωσε την εκπομπή μετεωρολογικών προβλέψεων του και μοιράζεται υλικό από το αρχείο, αλλά και την καθημερινότητα του. Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο λιγομίλητος σκηνοθέτης, ο Lynch εξήγησε πως η πανδημία του κορωνοϊού βελτίωσε την ζωή του.

Shutterstock / Victor Dyomin

Αν και ήδη είχε σχέδια για το «David Lynch Theater» στο YouTube μετά τα γυρίσματα του «Twin Peaks: The Return», τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης τον ανάγκασαν να τα επισπεύσει και είχαν ένα απροσδόκητα θετικό αντίκτυπο στην ζωή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον ξυπνά πολύ νωρίτερα και γεμάτος έμπνευση για δημιουργία χάρη στις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

«[Πριν την καραντίνα] δεν ήθελα να προγραμματίζω συναντήσεις πριν τις 11 το πρωί ή το μεσημέρι. Τώρα, όπως αυτό το πρωινό, σηκώθηκα στις 3:30, πολύ πριν τα πουλιά. Το YouTube σε συνδέει με τον κόσμο κατά έναν τρόπο. Σου δίνει έμπνευση, ιδέες και πας μακριά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Lynch. Η επί χρόνια παραγωγός και συνεργάτιδα του σκηνοθέτη Sabrina S. Sutherland σχολίασε πως το YouTube λειτούργησε ως φάρος «αισιόδοξων συναισθημάτων χαρά» για τον Lynch, κάτι το οποίο θεωρεί ότι αντικατοπτρίζεται στην δουλεία του.

REX/Shutterstock

Η πιο σημαντική είδηση ήρθε στο τέλος της συνέντευξης, όπου όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της εκπομπής μετεωρολογικών προβλέψεων, ο Lynch δήλωσε αινιγματικά πως κάποιο άλλο project ενδέχεται να αποτελέσει προτεραιότητα. «Μπορεί να υπάρξουν πράγματα που θα έρθουν το οποίο σημαίνει πως θα έχω λιγότερο χρόνο για το κανάλι» σχολίασε ο σκηνοθέτης.