Ταινίες της εβδομάδας (30/7/2020)

ava
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Ιούλιος μας αποχαιρετά με την Jessica Chastain, την Keira Knightley αλλά και κλασικές επανεκδόσεις.

«Επικίνδυνη ομορφιά» (Ava)
Η Άβα, πρώην εξαρτημένη, είναι πλέον  μία αδίστακτη γυναίκα-δολοφόνος. Αν και στην δουλειά της είναι απίστευτα αποτελεσματική συνεχώς παραβιάζει τα πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να εξοργίζει τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης στην οποία ανήκει.  Πλέον έχει γίνει η ίδια στόχος και πρέπει να ξεφύγει από τους πρώην εργοδότες της.
Σκηνοθεσία: Tate Taylor, Σενάριο: Matthew Newton, Ερμηνεύουν: Jessica Chastain, Colin Farrell, Geena Davis και John Malkovich.

«Miss Απειθαρχία» (Misbehaviour)
1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να καταρρέει.
Σκηνοθεσία: Philippa Lowthorpe, Σενάριο: Rebecca Frayn και Gaby Chiappe, Ερμηνεύουν: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley και Greg Kinnear.

«Ένα τέλειο σχέδιο» (El Plan)
Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα στις 9 το πρωί, έχουν κανονίσει να συναντηθούν για να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Όταν επιτέλους βρεθούν όλοι μαζί, ένα απρόσμενο γεγονός τους σταματά. Καθώς ψάχνουν τρόπο για να φύγουν, μπαίνουν σε άβολες συζητήσεις που φέρνουν στο φως απρόσμενες αποκαλύψεις. Η φιλία των τριών αρχίζει να κλονίζεται.
Σκηνοθεσία: Polo Menárguez, Σενάριο: Polo Menárguez και Ignasi Vidal, Ερμηνεύουν: Antonio de la Torre, Raúl Arévalo και Chema del Barco.

«Ο πλανήτης του Γουίλι» (Terra Willy: Planète inconnue)
Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του. Ο Γουίλι θα εξερευνήσει κάθε μυστήριο, θα συναντήσει μια εξωπραγματική φύση και θα γνωρίσει φανταστικά πλάσματα, κάποια φιλικά και άλλα... όχι τόσο! Μια περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις με θέμα την ανεξαρτησία, τη συνεργασία και την αξία της ανακάλυψης της φύσης. Αυτός ο άγνωστος πλανήτης είναι ο πλανήτης του Γουίλι!
Σκηνοθεσία: Eric Tosti, Σενάριο: David Alaux, Eric Tosti και Jean-François Tosti, Ερμηνεύουν: Ηδύλη Κυριακίδη, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Υφαντής και Βίνα Παπαδοπούλου.

«Μια νύχτα μαγική» (Chambre 212)
Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη για αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Christophe Honoré, Ερμηνεύουν: Chiara Mastroianni, Benjamin Biolay, Vincent Lacoste και Camille Cottin.

«Όχι άλλο καλοκαίρι» (Odio l'estate)
Τρεις οικογένειες απο διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες νοικιάζουν κατα λάθος το ίδιο σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ακούγεται σαν μια συνταγή για καταστροφή αλλά η ζωή βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι οικογένειες θα έρθουν πιο κοντά και θα πάρουν μαθήματα ζωής απο αυτή τους τη συμβίωση.
Σκηνοθεσία: Massimo Venier, Σενάριο: Davide Lantieri, Michele Pellegrini, Massimo Venier, Aldo Baglio, Giovanni Storti και Giacomo Poretti, Ερμηνεύουν: Aldo Baglio, Giacomo Poretti, Giovanni Storti και Lucia Mascino.

«Γυμνοί στον Ήλιο» (Plein Soleil)
Ο Αμερικανός Τομ Ριπλει πηγαίνει στην Ιταλία για να πείσει τον πλούσιο Φιλίπ Γκρίνλιφ, να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αναλάβει τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Ο Φίλιπ σκοπεύει να μην κάνει κάτι τέτοιο και ο φτωχός Τομ δέχεται να ζήσει μια ζωή πολυτέλειας, έτσι ώστε οι δύο άνδρες ουσιαστικά το μόνο που κάνουν, είναι να ξοδεύουν χρήματα όλη την ημέρα και να διασκεδάζουν όλη τη νύχτα. Ο Τομ γίνεται κολλητός φίλος του Φιλίπ και της φίλη του, Μαρτζ και λατρεύει τη ζωή που κάνει. Ο Φίλιπ τελικά βαριέται με τον Τομ και γίνεται σκληρός και καταχρηστικός μαζί του, με αποτέλεσμα όταν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με ιστιοφόρο, να αφήσει τον Tομ πάνω στο κατάστρωμα του σκάφους, ο οποίος θα αναγκαστεί να βρεθεί στον ήλιο για αρκέτες ώρες. Πάνω στο πλοίο, ο Τομ αποφασίζει να σκοτώσει τον Φίλιπ και να κλέψει την ταυτότητά του. Αφού η Μαρτζ βγαίνει στην ξηρά, ο Φίλιπ αντιμετωπίζει τον Tομ, ο οποίος παραδέχεται το σχέδιο του αρκετά άνετα. Ο Φίλιπ, πιστεύοντας ότι είναι ένα αστείο, ζητάει από τον Τομ τις λεπτομέρειες του σχεδίου.
Σκηνοθεσία: René Clément, Σενάριο: René Clément και Paul Gégauff, Ερμηνεύουν: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt και Erno Crisa.

«Ληστεία αλά ιταλικά» (The Italian Job)
Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ.
Σκηνοθεσία: Peter Collinson, Σενάριο: Troy Kennedy-Martin, Ερμηνεύουν: Michael Caine, Noël Coward, Benny Hill και Raf Vallone.

«Το κλουβί με τις τρελές» (La cage aux folles)
Ο Renato είναι ιδιοκτήτης του καμπαρέ La Cage aux Folles στο  Saint-Tropez, το οποίο ειδικεύεται στα drag shows. Παράλληλα διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Albin ο οποίος είναι βασικός συντελεστής και «σταρ» του κλαμπ. Όταν ο γιος του ζευγαριού Laurent ερωτεύεται και θέλει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας, αποφασίζουν να τον στηρίξουν και να  παραστήσουν το straight ζευγάρι ώστε να βοηθήσουν τον Laurent να επιτύχει τον σκοπό του. Έτσι έρχονται σε επαφή με τους γονείς της υποψήφιας νύφης και μια απίστευτη σειρά ξεκαρδιστικών γεγονότων ξεκινά.
Σκηνοθεσία: Édouard Molinaro, Σενάριο: Francis Veber, Édouard Molinaro, Marcello Danon και Jean Poiret, Ερμηνεύουν: Ugo Tognazzi, Michel Serrault, Claire Maurier και Rémi Laurent.