Αφιέρωμα: γαλλικές κωμωδίες αποκλειστικά τον Αύγουστο στη Nova

kolumpa-i-aplos-buthisou
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η Nova φέρνει την Γαλλία στις οθόνες μας με ξεκαρδιστικές ταινίες για όλους.

Τον Αύγουστο, το Novacinema2HD έχει ετοιμάσει ένα «ξεκαρδιστικό» αφιέρωμα με γαλλικές κωμωδίες οι οποίες μας έκαναν να γελάσουμε μέχρι δακρύων! Κάθε Πέμπτη, από τις 22:00, θα προβάλλονται δύο γαλλικές κωμωδίες ταινίες back to back. Αναλυτικότερα:

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

22:00  «Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου» («Sink or swim»), του Ζιλ Λελούς, με τους  Ματιέ Αμαλρίκ και Γκιγιόμ Κανέ. Υπόθεση: Μια παρέα πενηντάρηδων στα πρόθυρα ηλικιακής κρίσης αποφασίζουν να οργανώσουν μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

00:05  «Το πρόβλημά μου είσαι εσύ!» («The trouble with you») του Πιέρ Σαλβαντορί με τους Οντρέ Τοτού, Αντέλ Ενέλ και Πιό Μαρμάι. Υπόθεση: Η Ιβόν, αστυνομικός που έχει μείνει χήρα με ένα μικρό παιδί, σοκάρεται όταν μαθαίνει πως ο συνάδελφος και σύζυγός της Σαντί δεν ήταν ένας ήρωας, όπως πιστεύουν όλοι, αλλά ένας διεφθαρμένος μπάτσος. Αποφασίζει λοιπόν να αποκαταστήσει τις αδικίες που αυτός διέπραξε, ξεκινώντας από τον εσφαλμένα φυλακισμένο επί 8 χρόνια Αντουάν.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

"

22:00  «Love at second sight», του Ουγκό Γκελέν, με τους Φρανσουά Σιβίλ και Ζοζεφίν Ζαπί. Υπόθεση: Ξυπνώντας ένα πρωί, ο Ραφαέλ βρίσκεται σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στην οποία δεν έχει γνωρίσει ποτέ τη σύζυγό του. Τώρα, θα πρέπει να βρει τι διατάραξε την ισορροπία του σύμπαντος. 

00:00  «One role for two», της Αν Τζιαφερί, με τους Ματίλντ Σενιέ και Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμεζόν. Υπόθεση: Ύστερα από μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση, μία ηθοποιός προσλαμβάνει την σωσία της για να την αντικαταστήσει σε ένα ρόλο. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι η αυτή η γυναίκα που της μοιάζει…λίγο είναι η δίδυμη αδερφή της.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

22:00  «Convoi exceptionnel», του Μπερνάρντ Μπλιέ, με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Κριστιάν Κλαβιέ. Υπόθεση: Η ιστορία δύο ανδρών, ο ένας με ένα παλτό που η ζωή του πηγαίνει τάχιστα, κι ο άλλος ντυμένος με κουρέλια και μια αργή καθημερινότητα, και το τρομακτικό σενάριο που έχουν στην κατοχή τους: το σενάριο της ζωής και του θανάτου τους! Το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να γυρίσουν τις σελίδες.

23:30  «Τα παράπονά σας στον έφορο» («New biz in the hood!») του Μοχαμέντ Αμιντί, με τους Ζιλ Λελούς και Μαλίκ Μπενταλά. Υπόθεση: Μετά από εφοριακό έλεγχο που απειλεί τη μοντέρνα επιχείρησή του με κλείσιμο, ο Φρεντ έχει μία και μοναδική λύση. Να τη μετεγκαταστήσει άμεσα από το κέντρο του Παρισιού στο υποβαθμισμένο προάστιο του Κουρνέβ.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ARNAUD_BORREL

22:00  «Θεέ μου, τι σου κάναμε; 2» (Serial (bad) weddings 2), του Φιλίπ Ντε Σοβερόν, με τους Κριστιάν Κλαβιέ και Σαντάλ Λομπί. Υπόθεση: Ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

23:45  «Με τον μπαμπά ή τη μαμά;» («Papa ou maman»), του Μαρτέν Μπουρμπουλόν, με τους Λοράν Λαφίτ και Μαρίνα Φουά. Υπόθεση: Η Φλοράνς και ο Βενσάν είναι το τέλειο παντρεμένο ζευγάρι, δυο επιτυχημένοι επαγγελματίες και γονείς τριών παιδιών. Από τη στιγμή που θα αποφασίσουν, όμως, να χωρίσουν πολιτισμένα, για να μην εξελιχθεί η σχέση τους σε παγωμένη ρουτίνα, ένας ανελέητος και βρόμικος πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ τους, καθώς κανείς δεν θέλει να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών.

Όλες οι παραπάνω ταινίες θα βρίσκονται και στην ειδική κατηγορία «French Twist» στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.