Το «Νησί» του Aldous Huxley στην μικρή οθόνη από τον Leonardo DiCaprio

leonardo-dicaprio John Salangsang
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η εταιρεία παραγωγής του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού σκοπεύει να γυρίσει μια τηλεοπτική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος.

Τα έργα του Aldous Huxley έχουν γίνει ανάρπαστα στον χώρο του θεάματος τα τελευταία χρόνια, με την τηλεοπτική μεταφορά του «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» της πλατφόρμας streaming Peacock να αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες μεταφορές. Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο Leonardo DiCaprio εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο τελευταίο έργο του Βρετανού συγγραφέα, «Το νησί».

Το μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1962 και βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το δυστοπικό «Θαυμαστός καινούριος κόσμο», αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού δημοσιογράφου που ναυαγεί στο φανταστικό νησί Πάλα στον Ινδικό Ωκεανό το οποίο είναι μια πραγματική ουτοπία.

Shutterstock / Andrea Raffin

Αρχικά ο ήρωας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους του νησιού, μέχρι που ανακαλύπτει τους κατοίκους του νησιού. Αφού τους γνωρίσει, ο δημοσιγράφος ασπάζεται τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές παραδόσεις τους, αλλάζοντας έτσι τον στόχο της αποστολής του.

Το άρθρο αναφέρει πως ο DiCaprio θα έχει ρόλο παραγωγού στην τηλεοπτική μεταφορά, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που θα προβληθεί – η παρουσία του DiCaprio αναμφίβολα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πλατφόρμων streaming όπως Netflix, Amazon και Apple.