Πέθανε ο Reni Santoni του «Seinfeld» στην ηλικία των 81 ετών

reni-santoni
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ηθοποιός ήταν γνωστός για τον ρόλο του στον «Επιθεωρητή Κάλαχαν» και πολλές guest εμφανίσεις στην μικρή οθόνη.

Ο Reni Santoni, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό για τον ρόλο του ως Poppie στην κωμική σειρά «Seinfeld», πέθανε στην ηλικία των 81 ετών. Σύμφωνα με δηλώσεις της φίλης του Tracy Newman στο περιοδικό People, ο Αμερικάνος ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια το περασμένο Σάββατο στο Λος Άντζελες.

NBC

Πέραν των εμφανίσεων του ως σεφ πίτσας με πρόβλημα ακράτειας σε τέσσερα επεισόδια του «Seinfeld», ο Reni είχε εμφανιστεί στο «Επιθεωρητή Κάλαχαν» με τον Clint Eastwood, στο «Κόμπρα» με τον Sylvester Stallone και στο ριμέικ του «Ο γιατρός τρελάθηκε» με τον Eddie Murphy.

Ο Santoni ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στο θέατρο παίζοντας στην off-Broadway παράσταση «Raisin’ Hell in the Son», την οποία είχε γράψει με άλλους συνεργάτες, ενώ το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη έγινε το 1964 στην κινηματογραφική μεταφορά του «Ενεχυροδανειστή» από τον Sidney Lumet με τον Rod Steiger.

Τρία χρόνια ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ημιαυτοβιογραφική ρομαντική κωμωδία «Enter Laughing» του Carl Reiner, με τον οποίο συνεργάστηκε ξανά το 1982 στο «Dead Mean Don’t Wear Plaid», όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Steve Martin.

Παράλληλα όμως με τους ρόλους του στον κινηματογράφο, ο Santoni είχε πλούσια καριέρα στην μικρή οθόνη, με guest εμφανίσεις σε κλασικές σειρές όπως τα «Άγγελοι του Τσάρλι», «CHiPs», «Hawaii Five-O», «Hill Street Blues», «NYPD Blue» και «Miami Vice».

Τελευταίοι ρόλοι του ηθοποιού ήταν το 2012 στην τηλεοπτική σειρά «Franklin & Bash» και πιο πρόσφατα στην περιπέτεια «Clean Sweep» του Leon Rodriguez.