Ο Michael Jackson ήθελε να πρωταγωνιστήσει στους «X-Men»

michael-Jackson-patrick-stewart
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Σύμφωνα με τους παραγωγούς ο «Βασιλιάς της Pop» είχε περάσει μάλιστα από δοκιμαστικό για τον ρόλο του Charles Xavier.

Η πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια των «X-Men» είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς άνοιξε τον δρόμο στην μεγάλη οθόνη για τους ήρωες των κόμικ στην σύγχρονη εποχή, ενώ παράλληλα εκτόξευσε την καριέρα του Hugh Jackman, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του Wolverine μετά από πρόταση του Russell Crowe που ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών.

Σύμφωνα αποκαλύψεις των παραγωγών των «X-Men» στο Hollywood Reporter, η ταινία θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική, αφού ανάμεσα στους υποψήφιους για να ενσαρκώσουν τους μεταλλαγμένους ήρωες της Marvel ήταν αστέρες του θεάματος όπως η Mariah Carey, ο Shaquille O’Neal, αλλά και ο Michael Jackson.

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας από τους «υποψήφιους» για το ρόλο του Charles Xavier (που τελικά ανέλαβε ο Patrick Stewart) ήταν ο Michael Jackson. Για την ακρίβεια, ο «Βασιλιάς της Pop» ήθελε απεγνωσμένα να παίξει στην ταινία που κανόνισε μια «περίπλοκη παρουσίαση» σε ένα δοκιμαστικό με τους παραγωγούς.

Μιλώντας για το δοκιμαστικό, η παραγωγός Lauren Shuler Donner εξήγησε πως ο Jackson μεταξύ άλλων τους παρουσίασε την ταινία μικρού μήκους «Ghosts» όπου ενσαρκώνει «έναν λευκό 60χρονο δήμαρχο».

AP/REX/Shutterstock / Aaron Lambert

Όταν η Donner του είπε πως ο Xavier είναι ένας λευκός ηλικιωμένος, ο Jackson του απάντησε πως το γνωρίζει και ότι μπορεί να φορέσει μακιγιάζ. Το άρθρο αναφέρει πως ουδέποτε έλαβαν στα σοβαρά την πρόταση του Jackson, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στο επίκεντρο του σκανδάλου για την προσωπική του ζωή.