Ποιος είναι ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών;

James-bond-007 Richard Peterson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Sean Connery ή Daniel Craig; Pierce Brosnan ή George Lazenby; Timothy Dalton ή Roger Moore;

Ο James Bond αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ήρωες της μεγάλης οθόνης έχοντας διασκεδάσει και συναρπάσει γενιές και γενιές θεατών, από την πρώτη του αποστολή εναντίον του Δόκτορος Νο το 1962, μέχρι επιστροφή του στην ενεργό δράση τον προσεχή Νοέμβριο στο «No Time To Die».

Παράλληλα με την φημολογία και τις συζητήσεις για τον διάδοχο του Daniel Craig στον ρόλο μετά από 14 χρόνια, συχνά πραγματοποιούνται ψηφοφορίες για τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον «007».

Σε μια πρόσφατη διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποίησε το Radio Times πάνω από 14.000 οπαδοί του James Bond κατέληξαν πως ο Sean Connery είναι ο σπουδαιότερος κινηματογραφικός James Bond μέχρι στιγμής.

Μπορεί το αποτέλεσμα για την πρώτη θέση να ήταν αναμενόμενο, αφού ο 89χρονος ηθοποιός συχνά βρίσκεται στην κορυφή των σχετικών ψηφοφοριών, ο διαγωνισμός για τις υπόλοιπες θέσεις είχε ορισμένες εκπλήξεις. Στον πρώτο και πιο αμφίρροπο γύρο της ψηφοφορίας, ο πρώτος κινηματογραφικός «007» τέθηκε εναντίον του σύγχρονου διαδόχου του και απέσπασε το 56% των ψήφων.

Στον δεύτερο γύρο ο James Bond της δεκαετίας του 1990, ο Pierce Brosnan, επικράτησε σχετικά άνετα (76%) του George Lazenby (24%) που γύρισε μόλις μια ταινία στον ρόλο, ενώ στον τρίτο γύρο σημειώθηκε η μεγάλη έκπληξη, αφού ο Timothy Dalton (49%) νίκησε τον προκάτοχο του Roger Moore (41%).

Στον μεγάλο τελικό μεταξύ των τριών James Bond, ο Σκοτσέζος ηθοποιός κατέκτησε την πρώτη θέση με 44% των ψήφων, με τους Dalton (32%) και Brosnan (23%) να ακολουθούν. Σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Tim Glanfield, ο Connery έχει «το άγγιγμα του Μίδα» και είναι ο πιο διαχρονικός James Bond.