Ο Robert Pattinson παραδέχεται πως είναι «κακός ψεύτης»

robert-pattinson-christopher-nolan
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

O Βρετανός ηθοποιός δεν μπόρεσε να κρατήσει μυστικό το δοκιμαστικό για τον ρόλο του Batman από τον Christopher Nolan.

Ο Batman μπορεί να είναι εξαιρετικός στο να κινείται στα κρυφά και να ξεγελά τους εχθρούς του με το κοφτερό μυαλό του, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον νέο ηθοποιό που θα φορέσει την μάσκα του «Σκοτεινού Ιππότη» της DC στην μεγάλη οθόνη, τον Robert Pattinson.

Σε μια νέα συνέντευξη του, ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστικό τις διαπραγματεύσεις του για τον ρόλο, όμως δεν μπόρεσε να ξεγελάσει τον Christopher Nolan. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων για το πολυαναμενόμενο «Tenet», ο Βρετανός ηθοποιός είπε ψέματα για να πάρει άδεια για το δοκιμαστικό, όμως ο σκηνοθέτης κατάλαβε αμέσως τον πραγματικό λόγο.

Shutterstock / Denis Makarenko

«Είναι αστείο επειδή ο [Nolan] είναι τόσο μυστικοπαθής για όλα όσα έχουν να κάνουν με τις ταινίες του. Τότε έπρεπε και εγώ να είμαι πραγματικά μυστικοπαθής για τον Batman. Έπρεπε να πω ψέματα στον Chris για το δοκιμαστικό – του είπα πως είχα μια έκτακτη οικογενειακή ανάγκη» αποκάλυψε ο Pattinson στους Irish Times. Μόλις όμως ο 34χρονος ηθοποιός ανέφερε την «έκτακτη οικογενειακή ανάγκη», ο Nolan τον ρώτησε ευθέως εάν του ζητούσε άδεια για το δοκιμαστικό του Batman.

Τελικά ο ρόλος πήγε στον Pattinson, ο οποίος φέρεται να είχε να ανταγωνιστεί τους Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer και Nicholas Hoult για τον ρόλο του «Σκοτεινού Ιππότη» μετά την αποχώρηση του Ben Affleck. Η διαρροή της είδησης πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από την Warner Brothers όμως φαίνεται πως «εξόργισε» τον Pattinson, καθώς ανησυχούσε μήπως χάσει τον ρόλο.

Οι ανησυχίες του αποδείχτηκαν υπερβολικές και τα γυρίσματα του «The Batman» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Matt Reeves ξεκίνησαν στις αρχές της χρονιάς. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Warner αποφάσισε να βάλει φρένο στην παραγωγή και οι ηθοποιού αναμένονται να επιστρέψουν στο σετ τον Σεπτέμβριο.