Martin Scorsese: Ένα μήλο την ημέρα, τα άγχη κάνει πέρα

martin-scorsese Tania Volobueva
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Apple για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές του.

Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους του που είναι επιφυλακτικοί με τις πλατφόρμες streaming, όπως ο Steven Spielberg και ο David Lynch, ο Martin Scorsese έχει αγκαλιάσει το νέο μοντέλο διανομής και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ειδικά την εποχή της πανδημίας.

Έτσι μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο «Ιρλανδός» που κυκλοφόρησε μέσω Netflix, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης συμφώνησε με την Apple για το «Killers of the Flower Moon» με τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro. Η ταινία που βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσω της Paramount και μετά μέσω της πλατφόρμας της Apple.

Shutterstock

Σύμφωνα με νέο άρθρο του Deadline, ο Scorsese έχει υπογράψει μια νέα πολυετής συμφωνία με την Apple για τις μελλοντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές του μέσω της Sikelia Productions. Εκτός από την χρηματοδότηση που θα λαμβάνει από τον τεχνολογικό κολοσσό, ο εταιρεία παραγωγής του σκηνοθέτη θα έχει την δυνατότητα για παραδοσιακή προβολή στις αίθουσες και στην συνέχεια στο Apple TV+.

Η Apple έχει υπογράψει αντίστοιχα συμβόλαια με την Appian Way των Leonardo DiCaprio και Jennifer Davisson για τηλεοπτικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ, την Green Door Pictures του Idris Elba, την Scott Free Productions του Ridley Scott, τις A24 και Imagine Documentaries, καθώς και τις εταιρείες παραγωγής Sesame Workshop και Peanuts.