Ταινίες της εβδομάδας (13/8/2020)

deux
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο Filippo Meneghetti παρουσιάζει ένα κοινωνικό μελόδραμα με ανατροπές και αποκαλύψεις για τον έρωτα στην σύγχρονη εποχή.

«Εμείς οι δυο» (Deux)
Η Νίνα μένει ακριβώς απέναντι από τη Μαντλέν, με την οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό από τότε που πέθανε ο σύζυγός της. Οι δυο γυναίκες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί στο σπίτι της Μαντλέν, ώσπου ένα καρδιακό επεισόδιο αναγκάζει τη Νίνα να απομακρυνθεί από τη σύντροφό της και να επιστρέψει στο δικό της διαμέρισμα. Με το πρόσχημα της φίλης-γειτόνισσας, η Νίνα πασχίζει να είναι από κοντά στη δύσκολη ανάρρωση της Μαντλέν, η οποία περιστοιχίζεται διαρκώς απ’ τα παιδιά της, που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ερωτική της σχέση.
Σκηνοθεσία: Filippo Meneghetti, Σενάριο: Malysone Bovorasmy, Filippo Meneghetti και Florence Vignon, Ερμηνεύουν: Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker και Jérôme Varanfrain.

«Οι δολοφόνοι του Γκόγια» (El Asesino de los Caprichos)
Ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πλούσιους κατοίκους γνωστής συνοικίας της Μαδρίτης, βάζοντας στόχο πλούσιους συλλέκτες τέχνης και αντικών. Κοινό χαρακτηριστικό των φόνων είναι η τοποθέτηση των θυμάτων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να θυμίζουν μια διάσημη σειρά έργων τέχνης του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Φρανθίσκο Γκόγια - έργα που εικάζεται ότι σατιρίζουν την ανηθικότητα της τότε ισπανικής κοινωνίας. Δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση: η βετεράνος Κάρμεν, μια ικανή αλλά και κυνική γυναίκα που μοιάζει να έχει κουραστεί από τη ζωή της αστυνομικού, και η νεαρότερη Εύα, ιδεαλίστρια και διψασμένη για δράση. Οι δύο γυναίκες πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να καταφέρουν να εισχωρήσουν στα άδυτα του παράνομου δικτύου μυστικών αγοραπωλησιών έργων τέχνης και να εντοπίσουν τον δράστη που δεν αφήνει ποτέ ίχνη…
Σκηνοθεσία: Gerardo Herrero, Σενάριο: Ángela Armero, Ερμηνεύουν: Maribel Verdú, Aura Garrido, Roberto Álamo και Ginés García Millán.

«Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία» (Trolls World Tour)
Οι Πόπη και Μπραντς ταξιδεύουν σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί, και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Funk, Country, Techno, Classic, Pop και Rock. Ο κόσμος των Ευχούληδων με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση.
Σκηνοθεσία: Walt Dohrn και David P. Smith, Σενάριο: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Maya Forbes, Wallace Wolodarsky και Elizabeth Tippet, Ερμηνεύουν: Πάνος Μουζουράκης, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Ντορίνα Θεοχαρίδου και Χάρης Μπόσινας.

«Γάτα στον τοίχο» (Котка в стената)
Η Ιρίνα, μια γυναίκα από την Βουλγαρία, ζει σε μια πολυκατοικία με τον μικρό της γιο και τον αδερφό της, όπου το ασανσέρ λειτουργεί ως τουαλέτα, οι γείτονες διαρκώς φωνάζουν και μια ανακαίνιση -που κανείς φαίνεται να μην θέλει- πρέπει να ακριβοπληρωθεί. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια γάτα που θα βρεθεί ξαφνικά στις ζωές τους, θα στριμωχτεί μέσα στον τοίχο και θα πυροδοτήσει μία σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τα πραγματικά τους προβλήματα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Vesela Kazakova και Mina Mileva, Ερμηνεύουν: Irina Atanasova, Angel Genov, Orlin Asenov και Gilda Waugh.

«Η Παρθένος του Αυγούστου» (La Virgen De Agosto)
Λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου.
Σκηνοθεσία: Jonás Trueba, Σενάριο: Itsaso Arana και Jonás Trueba, Ερμηνεύουν: Itsaso Arana, Vito Sanz, Isabelle Stoffel και Joe Manjón.

«Η Συμμορία των Εντιμότατων» (The Lavender Hill Mob)
Ο Ένρι Χόλλαντ αφηγείται από το Ρίο της Βραζιλίας πώς κατάφερε να ληστέψει την τράπεζα στην οποία εργαζόταν. Υπεύθυνος ασφάλειας για τη μεταφορά χρυσού για δύο δεκαετίες, ντροπαλός και αφοσιωμένος στα επαγγελματικά του καθήκοντα, ήταν ο άνθρωπος υπεράνω υποψίας. Όταν γνωρίζεται με τον Άλφρεντ Πέντλμπερι, τον ένοικο της πανσιόν στο Λάβεντερ Χιλ, που διαμένει ο Χόλλαντ, συλλαμβάνει ένα εξωφρενικό σχέδιο. Ο Πέντλεμπερι έχει στην κατοχή του ένα χυτήριο μετάλλων στο οποίο κατασκευάζει φτηνά σουβενίρ. Ο Χόλλαντ προτείνει στον Πέντλμπερι να ληστέψουν μαζί την τράπεζα και στη συνέχεια να λιώσουν τις ράβδους χρυσού στο χυτήριό μετατρέποντάς τες σε ομοιώματα του Πύργου του Άιφελ. Το σχέδιο πετυχαίνει και στέλνουν τα κλεμμένα χρυσά ομοιώματα στο Παρίσι, τα οποία όμως για κακή τους τύχη  πέφτουν στα χέρια μιας ομάδας Αγγλίδων μαθητριών.
Σκηνοθεσία: Charles Crichton, Σενάριο: T.E.B. Clarke, Ερμηνεύουν: Alec Guinness, Stanley Holloway, Sidney James και Alfie Bass.

«Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» (High Noon)
Ο Γουίλ Κέιν, σερίφης μιας μικρής πόλης της αμερικανικής υπαίθρου, ετοιμάζεται να παντρευτεί την φιλειρηνική Έιμι Φάουλερ και να εγκαταλείψει την παλιά του ζωή, ως άνθρωπος του νόμου, όταν πληροφορείται ότι ο Φρανκ Μίλερ, ένας κακοποιός τον οποίο είχε συλλάβει κι επρόκειτο να εκτελεστεί, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Μίλερ στέλνει μήνυμα στον Κέιν ότι πρόκειται να φτάσει στην πόλη με το απογευματινό τρένο προκειμένου να πάρει εκδίκηση από τον σερίφη. Όταν ο άνδρας ζητάει τη βοήθεια των συμπολιτών του, τους οποίους προστάτευε από τους κακοποιούς για τόσα χρόνια εκείνοι αρνούνται να τον βοηθήσουν κι ο Κέιν που έχει υποσχεθεί στην μέλλουσα σύζυγό του ότι θα απέχει από τα όπλα, παίρνει το δρόμο που οδηγεί στο σταθμό για να αντιμετωπίσει μόνος του τον Μίλερ και τη συμμορία του.
Σκηνοθεσία: Fred Zinnemann, Σενάριο: Carl Foreman, Ερμηνεύουν: Gary Cooper, Grace Kelly, Thomas Mitchell και Katy Jurado.

«Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια» (In einem Jahr mit 13 Monden)
Φρανκφούρτη 1978. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα. Όταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή…
Σκηνοθεσία και σενάριο: Rainer Werner Fassbinder, Ερμηνεύουν: Volker Spengler, Ingrid Caven, Gottfried John και Elisabeth Trissenaar.

«Inception»
Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την γένεση…
Σκηνοθεσία και σενάριο: Christopher Nolan, Ερμηνεύουν: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page και Michael Caine.