D.Radcliffe: θα επιστρέψει ως Χάρι Πότερ στο νέο σενάριο της J.K. Rowling;

dradcliffe-tha-epistrepsei-os-xari-poter-sto-neo-senario-tis-Jk-rowling

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η JK. Rowling, γράφει το σενάριο για την περιπέτεια φαντασίας «Fantastic Beasts and where to find them», προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του σχολικού εγχειριδίου του Χόγκουαρτς.

Πρόκειται για μια «έμμεση» επιστροφή στο σύμπαν του Χάρι Πότερ, παρότι θα δούμε τον Newt Scamander μαζί με νέους χαρακτήρες να πρωταγωνιστούν σε αυτές τις ιστορίες. Όμως ίσως είναι αναπόφευκτη, η -έστω και σύντομη- εμφάνιση αγαπημένων ηρώων, όπως ο Χάρι Πότερ.

Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί αμηχανία στον Daniel Radcliffe, ο οποίος έχτισε την καριέρα του στον κινηματογράφο, «μεγαλώνοντας», μαζί με τον χαρισματικό μικρό μάγο που υποδυόταν επί χρόνια. Ο Radcliffe πληροφορήθηκε την είδηση για το νέο σενάριο της Rowling από τον Τύπο και σε σχετική ερώτηση από το Hollywood Reporter, απάντησε πως δεν μπορούσε να φανταστεί ακριβώς τον εαυτό του να επιστρέφει ως Χάρι Πότερ. Ωστόσο αναμένει να δει τι έχει ετοιμάσει η J.K. Rowling, στο πρώτο της κινηματογραφικό σενάριο, ώστε να λάβει την τελική απόφασή του. «Δεν νομίζω πως πρόκειται να επιστρέψω. Δεν μπορούμε να παίζουμε αυτούς τους χαρακτήρες όταν είμαστε 40 ετών. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο», δήλωσε ο Radcliffe. Όμως δεν απέκλεισε μια σύντομη εμφάνιση: «επειδή δεν ξέρω τι πρόκειται να γράψει η Rowling, βρίσκομαι στην ίδια θέση με όλους τους άλλους, περιμένοντας να ακούσω ποια πληροφορία θα βγει, γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτή τη σειρά των νέων ταινιών», σχολίασε.

Ο Radcliffe έχει δηλώσει επίσης πως δεν πιστεύει ότι ο ίδιος και οι συμπρωταγωνιστές του στις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, ο Rupert Grint και η Emma Watson θα επιστρέψουν στη μαγική σχολή Χόγκουαρτς για το «Fantastic Beasts and where to find them». Άλλωστε η δράση της νέας ταινίας (και των σίκουελ που σχεδιάζει η Warner Bros) τοποθετείται 70 χρόνια πριν ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη πατήσουν το πόδι τους στο σχολείο. Όμως, από την άλλη πλευρά, υπάρχει η πιθανότητα ενός «ταξιδιού στο χρόνο», οπότε όλα μπορούν να συμβούν όπως παραδέχτηκε ο Radcliffe, ο οποίος πρόσθεσε: «είμαι πολύ περίεργος να δω τι ετοιμάζει η Rowling».