Πέθανε ο Ben Cross, πρωταγωνιστής στους «Δρόμους της φωτιάς»

ben-cross Jon Furniss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο Βρετανός ηθοποιός με πλούσια καριέρα σε μικρή και μεγάλη οθόνη «έφυγε» στην ηλικία των 72 ετών.

Ο Ben Cross, γνωστός για τους ρόλους στους «Δρόμους της φωτιάς» και «Star Trek», πέθανε στην Βιέννη το πρωί της Τρίτης στην ηλικίας των 72 ετών. Ο θάνατος του Βρετανού ηθοποιού έγινε γνωστός από την κόρη του Lauren Cross, μέσω ανάρτησης στο Facebook. Στην ανάρτηση της η κόρη του ηθοποιού εξήγησε πως ο πατέρας της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, όμως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης του.

Γεννημένος στο Λονδίνο το 1947, ο Harry Bernard Cross όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, κατάφερε να εγγραφεί στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στην ηλικία των 22 ετών. Μετά την αποφοίτηση του και ορισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις, έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη στην πολεμική ταινία «Η γέφυρα του Άρνεμ» του Richard Attenborough, ενώ το 1981 έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Harold Abrahmas στo βραβευμένο με τέσσερα Όσκαρ δράμα «Οι δρόμοι της φωτιάς» του Hugh Hudson.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός μοίρασε τον χρόνο μεταξύ τηλεόρασης και κινηματογράφου και εμφανίστηκε σε σειρές όπως τα «The Citadel», «The Twilight Zone» και «Dark Shadows», αλλά και ταινίες όπως τα «Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης», «Απειλή στον Αέρα», «Πόλεμος κάτω από το χώμα» και «Εξορκιστής: Η Αρχή του Κακού».

Πιο πρόσφατα ο Cross έπαιξε τον ρόλο του Sarek, πατέρα του Spock στο reboot του «Star Trek» από τον J.J. Abrams, ενώ πρωταγωνίστησε στην σειρά επιστημονικής φαντασίας «Pandora» του The CW. Τελευταίος του ρόλος ήταν μια μεταφορά του μυθιστορήματος «Το τελευταίο γράμμα από τον εραστή σου» της Jojo Moyes για το Netflix με τις Felicity Jones και Shailene Woodley.