Laurence Fishburne: «Δεν με κάλεσαν στο σίκουελ του Matrix»

laurence-fishburne
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Επανεκκίνηση των γυρισμάτων της τέταρτης ταινίας στην σειρά επιστημονικής φαντασίας στο Βερολίνο.

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως η Lana Wachowski ετοιμάζει ένα νέο σίκουελ στο «The Matrix». Στην νέα ταινία η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2022 επιστρέφουν στους ρόλους τους οι Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith και Lambert Wilson, όχι όμως και ο Laurence Fishburne.

«Δεν με έχουν καλέσει. Ίσως αυτό με κάνει να γράψω άλλο ένα θεατρικό έργο. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Ελπίζω να είναι υπέροχο» δήλωσε ο 59χρονος ηθοποιός στο New York Magazine, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του ως Morpheus στην νέα ταινία.

Η πρώτη τριλογία ταινιών βασίστηκε στις περιπέτεις των Trinity, Neo και Morpheus.

Στην συνέχεια ο Fishburne σχολίασε πως αν και είναι γνωστός κυρίως για την ερμηνεία του στην original τριλογία «μάλλον θα είναι ο ρόλος για τον θα με θυμούνται, το οποίο είναι υπέροχο, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο θα με θυμούνται, το οποίο είναι καλύτερο».

Έχοντας παίξει σε κλασικές ταινίες όπως το «Αποκάλυψη τώρα» του Francis Ford Coppola, «Τα παιδιά της γειτονιάς» του John Singleton, το «Τίνα» του Brian Gibson (όπου μάλιστα προτάθηκε για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου) και τις ταινίες «John Wick», ο Αμερικάνος ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν έχει άδικο στην εκτίμηση του.

Ούτε ο Hugo Weaving θα επιστρέψει στην νέα ταινία.

Η απουσία του Morpheus από την νέα ταινία ενδέχεται πάντως να συνδέεται με τα γεγονότα του βιντεοπαιχνιδιού «The Matrix Online», όπου ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πεθαίνει. Βεβαίως, όπως και στην περίπτωση των «Star Wars» και «Aliens», οι ιστορίες των βιντεοπαιχνιδιών δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούν πιστά την γενικότερη πλοκή των franchise στην μεγάλη οθόνη.

Στην νέα ταινία εμφανίζονται επίσης οι Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Yahya Abdul-Mateen II και Priyanka Chopra Jonas. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του «Neo», τα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας «Matrix» ξεκίνησαν ξανά στο Βερολίνο, μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω κορωνοϊού.