Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Black Panther, Chadwick Boseman

chadwick-boseman
ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Σε ηλικία 43 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η ενημέρωση έγιεν από τον Προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου, με επίσημη ανακοίνωση, έγινε γνωστό πως έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου. Εν μέσω της ασθένειας, την οποία δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει, είχε γυρίσει μετικές από τις ταινίες του.     

«Με πόνο που δεν μπορεί να μετρηθεί σας επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του Chadwick Boseman.⁣ Είχε διαγνωστεί με καρκίνο τρίτου σταδίου το 2016 και πάλεψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς ο καρκίνος εξελίχθηκε στο τέταρτο στάδιο. Ένας πραγματικός μαχητής, ο Chadwick τα υπέμεινε όλα και σας προσέφερε πολλά από τα φιλμ που αγαπήσατε τόσο πολύ. Το Marshall, το Da 5 Bloods, το Ma Rainey's Black Bottom και πολλά άλλα, γυρίστηκαν στα μεσοδιαστήματα αναρίθμητων χειρουργείων και χημειοθεραπειών».

Ο Boseman γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα. Αφού αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ακολούθησε αμέσως τον δρόμο της υποκριτικής σπουδάζοντας στη Βρετανική Δραματική Ακαδημία του Λονδίνου. Επέστρεψε για να ζήσει στο Μπρούκλιν και να αρχίσει να κάνει τις πρώτες του δουλειές, με τον πρώτο τηλεοπτικό του ρόλο να έρχεται το 2003 για ένα επεισόδιο του Third Watch.

Ακολούθησαν πολλές ταινίες, καθώς πέρα από το «Black Panther», ο Boseman είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλες ταινίες της Marvel, όπως το «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας», «Εκδικητές: Η τελευταία πράξη» και «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος».