Οι «Εκδικητές» δεν ξεχνούν τον Chadwick Boseman

chadwick-boseman Featureflash Photo Agency
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι τραγωδίες αυτής της χρονιάς έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες με τον χαμό του» δήλωσε ο Mark Ruffalo.

Ο θάνατος του Chadwick Boseman σκόρπισε τεράστια θλίψη στον χώρο του θεάματος, με την τελευταία ανάρτηση στον λογαριασμό του 43χρονου ηθοποιού στο Twitter να σπάει τα ρεκόρ. Πάνω από 7 εκατομμύρια χρήστες έκαναν like στην ανάρτηση η οποία αναδημοσιεύτηκε περίπου 2,4 εκατομμύρια χρήστες.

Το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ στο Twitter κατείχε ο Barack Obama, όταν το 2017 μοιράστηκε μια ρήση του Nelson Mandela. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κάνει την σχετική ανάρτηση μετά από την θανατηφόρα επίθεση ενός λευκού ρατσιστή στο Σάρλοτσβιλ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με αφιερώματα στον σπουδαίο ηθοποιό και πολλοί συνάδελφοι του στις ταινίες της Marvel μίλησαν για τον «Μαύρο Πάνθηρα» στο Twitter.

«Αυτό πονά. Πραγματικά πονά» έγραψε η Letitia Wright, η οποία είχε ενσαρκώσει την Shuri, την νεότερη αδερφή του T’Challa στις ταινίες της Marvel. Ο κινηματογραφικός Thor, Chris Hemsworth, σχολίασε πως η είδηση ήταν «απόλυτα σπαρακτική» και χαρακτήρισε τον Boseman ως έναν από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει ποτέ.

Στην ανάρτηση της σε Instagram και Twitter η Brie Larson, η οποία έπαιξε τον ρόλο της Captain Marvel, δήλωσε πως νιώθει μεγάλη τιμή «για τις αναμνήσεις» που έχει με τον Boseman, όπως «τις συζητήσεις και το γέλιο του» και έστειλε τις ευχές της στην οικογένεια του. Ο Don Cheadle (ο οποίος φορά την στολή του War Machine) μοιράστηκε μια φωτογραφία του με τον Boseman και ξεχώρισε τον ηθοποιό για το φως και την αγάπη του.

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι τραγωδίες αυτής της χρονιάς έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες με τον χαμό του Chadwick Boseman. Τι άνθρωπος και πόσο μεγάλο ταλέντο. Αδερφέ, ήσουν ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών και το μεγαλείο σου ήταν μόνο η αρχή. Ο Θεός σε αγαπά. Αναπαύσου με δύναμη, Βασιλιά» έγραψε ο Mark Ruffalo (Hulk).

Στην ανάρτηση του ο Captain America της μεγάλης οθόνης (Chris Evans) δήλωσε πως ο Boseman ήταν «πραγματικά μοναδικός», ενώ ο Samuel L. Jackson (Nick Fury) τόνισε πως ο 43χρονος ηθοποιός ήταν «ένας ταλαντούχος και δοτικός καλλιτέχνης και αδερφός που θα μας λείψει πολύ».

«Κάθε φορά που πατούσε στο σετ, εξέπεμπε χαρισματικότητα και χαρά. Κάθε φορά που εμφανιζόταν στην σκηνή, δημιουργούσε κάτι πραγματικά ανεξίτηλο. Ήταν έξυπνος, ευγενικός, ισχυρός και δυνατός όπως κάθε χαρακτήρα που ενσάρκωσε – τώρα αποκτά την θέση του δίπλα του ως σύμβολο για τους αιώνες» δήλωσε ο πρόεδρος της Marvel Studios, Kevin Feige.