Michael Fassbender: δεν θα παίξει το παιχνίδι της δημοσιότητας για χάρη των Όσκαρ

michael-fassbender-den-tha-paiksei-to-paixnidi-tis-dimosiotitas-gia-xari-ton-oskar

ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο Michael Fassbender δεν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην εντατική προώθηση της ταινίας «12 years a slave» για την κούρσα των Όσκαρ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ, ο 36χρονος Ιρλανδός ηθοποιός, τόνισε: «δεν πρόκειται να βάλω ξανά τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία. Είναι αγγαρεία και δεν είμαι πολιτικός, είμαι ηθοποιός».

Ο Michael Fassbender είχε παίξει στο παρελθόν το παιχνίδι της δημοσιότητας για να προωθήσει την ερμηνεία του στην ταινία «Shame». Πήγε σε τηλεοπτικές εκπομπές, γέλασε με τα αστεία των παρουσιαστών αλλά δεν πήρε την πολυπόθητη πρόσκληση για τη μεγάλη γιορτή. Απέσπασε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, αλλά τα Όσκαρ τον…προσπέρασαν.

Φέτος τα προγνωστικά για μια πιθανή υποψηφιότητα για Όσκαρ Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου στο «12 years a slave» είναι με το μέρος του, αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να χάσει ενέργεια και χρόνο σε μια «καμπάνια» στα Μ.Μ.Ε.

Άλλωστε είναι δεσμευμένος σε ένα «σφιχτό» πρόγραμμα επαγγελματικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να ταξιδέψει στη Νέα Ζηλανδία για τα γυρίσματα της ταινίας «Slow west», ενώ εντατική προετοιμασία χρειάζεται και η συμμετοχή του στην κινηματογραφική μεταφορά του σαιξπηρικού «Μάκβεθ», στην οποία θα συμπρωταγωνιστήσει με την Marion Cottilard.