Harry και Megan Markle βρήκαν «στέγη» στο Netflix

prince-harry-meghan-markle Matt Dunham
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Στόχος μας είναι η δημιουργία περιεχομένου που ενημερώνει, αλλά και που δίνει ελπίδα» τόνισε το ζευγάρι στην επίσημη ανακοίνωση του.

Πριν από λίγους μήνες και μετά από έντονη φημολογία, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν πως παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα και ότι έχουν στόχο να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά από την βρετανική βασιλική οικογένεια. Το ζευγάρι πλέον έχει μετακομίσει στην νότια Καλιφόρνια σε μια βίλα αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, κοντά στο σπίτι των Kardashians και σύμφωνα με τους New York Times, υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το Netflix.

Το άρθρο της αμερικάνικης εφημερίδας εξηγεί πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα αναλάβουν να δημιουργήσουν ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές, παιδικά προγράμματα και ταινίες για την υπηρεσία streaming  Σε ανακοίνωση του, το ζευγάρι τόνισε πως οι παραγωγές θα εστιάζουν στην ποικιλομορφία και ενθαρρυντικές ιστορίες, ενώ θα προβάλει το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης του, Archewell.

Shutterstock

«Οι ζωές μας, τόσο ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο όσο και ως ζευγάρι, μας έχουν επιτρέψει να καταλάβουμε την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, του κουράγιο, της αντοχής και την ανάγκης για επαφή» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού, τονίζοντας πως στόχος του «είναι η δημιουργία περιεχομένου που ενημερώνει, αλλά και που δίνει ελπίδα».

Όπως εξηγούν στην συνέχεια της ανακοίνωσης τους, ο ερχομός πρώτου τους παιδιού, του Archie, νωρίτερα μέσα στην χρονιά, επηρέασε το δημιουργικό όραμα των Harry και Meghan για ένα καλύτερο αύριο. «Ως νέοι γονείς, είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε οικογενειακά προγράμματα, με την ισχυρή αφήγηση μέσω ενός ειλικρινούς και σχετικού φακού» κατέληξε το ζευγάρι.

Shutterstock

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την συμφωνία των δύο πλευρών ή για τις πρώτες παραγωγές που θα προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως η συμφωνία αποτελεί «κίνηση ματ» για το Netflix, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει μια συνεργασία με το ζεύγος Obama. Σύμφωνα με άρθρο του Variety ανάμεσα στις προτάσεις που φέρονται να εξετάζουν είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ για την φύση, μια εκπομπή αφιερωμένη σε εμβληματικές γυναίκες και μια παιδική σειρά.

Πριν το γάμο της, η Markle απέκτησε πλούσιες εμπειρίες από το χώρο του θεάματος με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην δραματική δικαστική σειρά «Suits», ενώ πιο πρόσφατα ανέλαβε την αφήγηση του ντοκιμαντέρ «Elephants» της Disney+. Ο Harry από την πλευρά του είχε συνεργαστεί με το Netflix στο ντοκιμαντέρ «Rising Phoenix» για την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων.