Πρώτη ματιά στο «Mank» του David Fincher με τον Gary Oldman

mank
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Gary Oldman πρωταγωνιστεί στο ιστορικό δράμα του Αμερικάνου σκηνοθέτη για το παρασκήνιο του «Πολίτη Κέιν» από τον Orson Welles.

Το 2020 είναι αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη χρονιά για την βιομηχανία του κινηματογράφου, με πολλά στούντιο να διστάζουν να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους στις αίθουσες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μια από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίας της χρονιάς είναι το «Mank» του David Fincher, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix.

Το νέο βιογραφικό δράμα του Fincher αφηγείται την ιστορία του Herman Mankiewicz, ο οποίος έγραψε το σενάριο του «Πολίτη Κέιν» με τον Orson Welles. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Mank» εμφανίζεται ο Gary Oldman και στα πλαίσια της 79ης επετείου από την κυκλοφορία του αριστουργήματος του Welles, το Netflix έδωσε μια πρώτα ματιά στην νέα ταινία.

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκαν οι παραγωγοί του Netflix διακρίνονται ο Oldman στον ρόλο του Mankiewicz, η Amanda Seyfried ως Marion Davies και ο Charles Dance ως William Randolph Hearst. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Lily Collins, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Sam Troughton, Ferdinand Kingsley, Tuppence Middleton και Tom Burke, ενώ η μουσική φέρει την υπογραφή των Trent Reznor και Atticus Ross.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Joel Ryan

Σύμφωνα με άρθρο του Consequence of Sound, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης σχεδίαζε για πάνω από 20 χρόνια την ταινία και το σενάριο είχε γραφτεί από τον πατέρα του, Jack Fincher. Αρχικά ο Fincher σκόπευε να γυρίσει το «Mank» μετά το «The Game», όμως η επιτυχία του «Fight Club» αναπόφευκτα άλλαξε τα σχέδια του.