Νέο κάλεσμα για μποϋκοτάζ στην «Μουλάν»

mulan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι πολιτικές δηλώσεις της πρωταγωνίστριας του νέου live-action ριμέικ της Disney έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο ριμέικ της «Μουλάν» μέσω του Disney+ την περασμένη Παρασκευή. Η ταινία αναμφίβολα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των συνδρομητών της νέας πλατφόρμας streaming, όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει ένα μποϋκοτάζ της ταινίας.

Αφορμή για το μποϋκοτάζ ήταν οι δηλώσεις της πρωταγωνίστριας Liu Yifei, η οποία την περασμένη χρονιά είχε εκφράσει δημοσίως την στήριξη της στις αστυνομικές δυνάμεις του Χονγκ Κονγκ μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στην πόλη.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Παράλληλα με την κυκλοφορία του live-action ριμέικ στο Disney+, το hashtag #boycottMulan άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα στα trends του Twitter, με πολλούς χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής να επαναλαμβάνουν τις επίμαχες δηλώσεις της ηθοποιού.

«Μια υπενθύμιση, ότι η Liu Yifei από την “Μουλάν” της Disney στήριξε την βάναυση αστυνομική καταστολή στο Χονγκ Κονγκ τον Αύγουστο του 2019. Δεν υπάρχει τιμή στην στήριξη ενός αυταρχικού καθεστώτος. Στηρίξτε τον αγώνα των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ και κάντε μποϋκοτάζ στην Μουλάν» αναφέρει το προφίλ μιας ομάδας διαδηλωτών που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ.