Προσεχώς ένα πολύχρωμο» γουέστερν από τον Pedro Almodóvar

pedro-almodovaro Denis Makarenko
ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο εμβληματικός Ισπανός σκηνοθέτης αποκάλυψε τα σχέδια και το όραμα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας η πρεμιέρα της νέας δραματικής ταινίας μικρού μήκους του Pedro Almodóvar με τίτλο «Ανθρώπινη φωνή» με την Tilda Swinton στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στα επόμενα project του, στα συμπεριλαμβάνεται ένα «αλλιώτικο» γουέστερν.

AP / Domenico Stinellis

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο φεστιβάλ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτη τόνισε πως έχει ήδη γράψει το σενάριο της ταινίας που θα είναι «ένα διαφορετικού είδους γουέστερν, το οποίο θα είναι πολύ πολύχρωμο και πολύ θεατρικό».

Ο Almodóvar αποκάλυψε πως τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του με τίτλο «Madres Paralelas» αναμένονται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα με το γούεστερν σκοπεύει να γυρίσει άλλη μια δραματική ταινία, το «A Manual for Cleaning Women».

Η «Ανθρώπινη φωνή» που είναι βασισμένη το κλασικό θεατρικό έργο του Jean Cocteau γυρίστηκε τον περασμένο μήνα και είναι η πρώτη ταινία του Almodóvar στα αγγλικά. Ο 70χρονος σκηνοθέτης ομολόγησε πως μπόρεσε να ταυτιστεί με την θεματική του εραστή που έχει απορριφθεί, όμως περιμένει για «ένα τηλεφώνημα που δεν θα έρθει ποτέ».

«Μου έχει συμβεί» σχολίασε ο Almodóvar στην συνέντευξη τύπου του φεστιβάλ, εξηγώντας πως έχει χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη θεματική των χαρακτήρων που περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο στα έργα του.