Ταινίες της εβδομάδας (10/9/2020)

mulan
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Disney επιστρέφει με ένα άκρως εντυπωσιακό live-action ριμέικ της «Μουλάν» όπου πρωταγωνιστούν η Liu Yifei και ο Jet Li.

«Μουλάν» (Mulan)
Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Hua Mula, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Hua Jun, και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μία εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους… και ενός περήφανου πατέρα.
Σκηνοθεσία: Niki Caro, Σενάριο: Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin και Lauren Hynek, Ερμηνεύουν: Liu Yifei, Donnie Yen, Li Gong και Jet Li.

«Άλυτη» (Entwined)
Ένας γιατρός µετακοµίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει αποµονωµένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρµα της σα φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει.
Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης, Σενάριο: John De Holland και Μίνως Νικολακάκης, Ερμηνεύουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Άννα Κοζαδίνου.

«Ο προδότης» (Il traditore)
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο πόλεμος ανάμεσα στους επικεφαλής της σισιλιάνικης Μαφίας για το εμπόριο της ηρωίνης συνεχίζει να μαίνεται σκληρός. Ένα από τα παλαιότερα μέλη της Κόζα Νόστρα, ο Τομάζο Μπουσκέτα καταφεύγει στη Βραζιλία, όπου και βρίσκει καταφύγιο και παρακολουθεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από μακριά. Όταν, όμως, μαθαίνει για τη δολοφονία των γιων του και του αδελφού του στο Παλέρμο, καταλαβαίνει πια ότι μπορεί να είναι ο επόμενος. Μετά τη σύλληψή του και έκδοσή του στην Ιταλία από την βραζιλιάνικη αστυνομία, ο Μπουσκέτα παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει τα πάντα για την Μαφία: αποφασίζει να συναντηθεί με τον δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε και να προδώσει τον αιώνιο όρκο που έχει δώσει στην Κόζα Νόστρα, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για όλους τους εμπλεκομένους...
Σκηνοθεσία: Marco Bellocchio, Σενάριο: Marco Bellocchio, Valia Santella, Ludovica Rampoldi, Francesco Piccolo και Francesco La Licata, Ερμηνεύουν: Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi και Maria Fernanda Cândido.

«Ο Θεός και ο Διάβολος στη χώρα του ήλιου» (Deus e o Diabo na Terra do Sol)
Οι περιπέτειες ενός πληρωμένου πιστολέρο, του Antonio das Mortes και η πορεία στο έγκλημα ενός απλού αγρότη, του Manuel, ο οποίος θα σταθεί απέναντι από τον περιβόητο κακοποιό, μπαίνοντας σε αντίπαλη συμμορία.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Glauber Rocha, Ερμηνεύουν: Geraldo Del Rey, Yoná Magalhães, Othon Bastos και Maurício do Valle.

«Μια σφαίρα στην καρδιά» (Une balle au coeur)
Ο ξεπεσμένος αριστοκράτης Φραντσέσκο Μοντελέπρε, συναντά τον μαφιόζο Ριτσάρντι διεκδικώντας την περιουσία του που έχει υπεξαιρεθεί από τον γκάνγκστερ. Ο αρχιμαφιόζος απειλεί την ζωή του Μοντελέπρε κι ο τελευταίος διαφεύγει στην Ελλάδα όπου γνωρίζει μια τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας. Ο Ριτσάρντι δίνει εντολή δολοφονίας του Μοντελέπρε και η καταδίωξη ξεκινά.
Σκηνοθεσία: Jean-Daniel Pollet, Σενάριο: Pierre Kast και Jean-Daniel Pollet, Ερμηνεύουν: Sami Frey, Τζένη Καρέζη, Françoise Hardy και Βασίλης Διαμαντόπουλος.

«Το ατύχημα» (Accident)
Ο Στέφεν, ένας καθηγητής αισθάνεται παγιδευμένος από τη ζωή του τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στον γάμο. Ένας από τους μαθητές του, ο Γουίλιαμ, είναι αρραβωνιασμένος με την όμορφη Άννα και ο Στέφεν γοητεύεται από τη νεότερη γυναίκα. Αυτά τα τρία άτομα συνδέονται μεταξύ τους από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Σκηνοθεσία: Joseph Losey, Σενάριο: Harold Pinter, Ερμηνεύουν: Dirk Bogarde, Stanley Baker, Jacqueline Sassard και Michael York.

«Πρόσωπο με πρόσωπο» (Ansikte mot ansikte)
Η ψυχίατρος Τζένι Ίσακσον, σύζυγος επιτυχημένου ψυχιάτρου, του Έρικ αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς της το καλοκαίρι, όσο ο σύζυγός της θα λείπει στην Αμερική σε συμβούλιο, ενώ η κόρη της θα βρίσκεται στην κατασκήνωση. Η Τζένι πρόκειται να περάσει το καλοκαίρι της δουλεύοντας στο νοσοκομείο, αντικαθιστώντας το διευθυντή της ψυχιατρικής πτέρυγας που λείπει σε διακοπές. Ο φόρτος εργασίας και μια σειρά από γεγονότα που ταράζουν την ψυχική ηρεμία της Τζένι την οδηγούν σε νευρικό κλονισμό. Η Τζένι εμφανίζει σημάδια ψύχωσης με ψευδαισθήσεις και οράματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές της ασχολίες και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Ingmar Bergman, Ερμηνεύουν: Liv Ullmann, Erland Josephson, Aino Taube και Gunnar Björnstrand.