Η Halle Berry μιλά για την «τεράστια θλίψη» που ένιωσε στον απόηχο του ιστορικού Όσκαρ της

halle-berry
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Ήξερα πως άλλες έπρεπε να βρίσκονται εκεί πριν από εμένα και δεν ήταν» τόνισε η χολιγουντιανή σταρ για την βράβευση της το 2002.

Το 2002 η Halle Berry έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη (και μοναδική, μέχρι στιγμής) μαύρη ηθοποιός που τιμήθηκε με το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο ρομαντικό δράμα «Ο χορός των τεράτων» του Marc Forster. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις τις 54χρονης ηθοποιούς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety, τα επακόλουθα της βράβευσης της προκάλεσαν «τεράστια θλίψη».

«Ήθελα να πιστέψω ότι ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμένα. Ένιωθα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμένα, κυρίως επειδή ήξερα πως άλλες έπρεπε να βρίσκονται εκεί πριν από εμένα και δεν ήταν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Berry για τον θρίαμβο της στα Όσκαρ. Παρά τις υψηλές προσδοκίες της, έκτοτε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου δεν έχει πάει ποτέ σε άλλη μαύρη ηθοποιό.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Jordan Strauss

«Νόμιζα ότι η Cynthia [Erivo] θα τα κατάφερνε πέρσι. Νόμιζα ότι και η Ruth [Negga] επίσης είχε μια καλή ευκαιρία να το πετύχει. Νόμιζα ότι υπήρχαν γυναίκες που δίκαια, αναμφισβήτητα, θα μπορούσαν να είχαν [βραβευτεί]. Ήλπιζα πως θα το είχαν καταφέρει, αλλά το γιατί δεν έχει συμβεί έτσι, δεν έχω την απάντηση» ανέφερε η Berry.

Συνεχίζοντας η χολιγουντιανή σταρ αποκάλυψε πως η βράβευση της δεν εκτόξευσε την καριέρα όπως αρχικά πίστευε, με την ίδια να σχολιάζει πως «στην πραγματικότητα έγινε λίγο πιο δύσκολη. Είναι η λεγόμενη κατάρα των Όσκαρ. Υπάρχει η προσδοκία ότι πρέπει να δίνεις ερμηνείες άξιες βράβευσης».

«Νομίζω πως κυρίως έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει θέση για κάποια σαν κι εμένα. Νόμιζα πως θα μου ερχόντουσαν όλα αυτά τα υπέροχα σενάρια, ότι αυτοί οι σπουδαίοι σκηνοθέτες θα χτυπούσαν την πόρτα μου. Αυτό δεν συνέβη. Μόνο και μόνο επειδή κέρδισα ένα βραβείο, δε σημαίνει ότι δια μαγείας την επόμενη μέρα υπήρχε μια θέση για μένα» υπογράμμισε η Berry.