Γίνεται σειρά Ρόμποκοπ χωρίς τον Ρόμποκοπ;

robocop
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας πρίκουελ σειράς που θα επικεντρώνεται στην αμφιλεγόμενη εταιρεία που «δημιούργησε» τον κινηματογραφικό ήρωα.

Η άκρως προφητική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Ρόμποκοπ» του Paul Verhoeven αποτελεί ένα από τα διαμάντια της χρυσής δεκαετίας του 1980, συνδυάζοντας την δράση επί σκηνής με μια κριτική προσέγγιση της αμερικάνικης κουλτούρας της εποχής. Το ριμέικ του José Padilha που κυκλοφόρησε το 2014 μπορεί να μην κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, όμως το franchise παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ και σύμφωνα με άρθρο του Moviehole μια νέα τηλεοπτική σειρά βρίσκεται στα σκαριά.

Η υπό ανάπτυξη σειρά των σεναριογράφων Dave Parkin και Rob Gibbs όμως θα διαφέρει σημαντικά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες τηλεοπτικές παραγωγές – δεν θα περιλαμβάνει τον Ρόμποκοπ (ή έστω τον Alex Murphy). Πιο συγκεκριμένα η σειρά θα αποτελεί πρίκουελ στην κεντρική ιστορία της ταινίας και θα επικεντρώνεται στο πως κατάφερε ο Richard Jones να αναρριχηθεί στην κορυφή της Omni Consumer Products, της αμφιλεγόμενης εταιρείας που δημιουργεί τον Ρόμποκοπ.

O Ronny Cox είχε ενσαρκώσει τον Richard Jones στην ταινία του Paul Verhoeven.

«Υπάρχει μια ιδέα για πράγματα σε σχέση με τις επιχειρήσεις και την αστυνομία στην πόλη του Ντιτρόιτ στο κοντινό μέλλον, θα ήταν ένας τρόπος για να κάνουμε ένα σωρό ιστορίες για την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, την Silicon Valley, τις εταιρείες, τα φίδια που φοράνε κουστούμια, τους μπάτσους και όλα αυτά» δήλωσε ένας εκ των σεναριογράφων της original ταινίας, Ed Neumeier.

Σύμφωνα με την περιγραφή του σεναριογράφου, η σειρά θυμίζει εν μέρει το «Gotham», το οποίο διαδραματίζεται στο Γκόθαμ Σίτι πριν την εμφάνιση του Batman. Το άρθρο αναφέρει πως ο Neumeier και οι παραγωγοί βρίσκονται σε αναζήτηση συνεργατών ώστε να γυριστεί ένας πιλότος για την τηλεοπτική σειρά.