Μετανιώνει η Kate Winslet τις συνεργασίες με Woody Allen και Roman Polanksi

kate-winslet
ΣΑΒΒΑΤΟ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Τι στο διάολο έκανα; Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για το γεγονός ότι δούλεψα και με τους δύο» σχολίασε η χολιγουντιανή σταρ.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την συμπεριφορά του Harvey Weinstein και η δημιουργία του κινήματος #MeToo έδωσαν την δυνατότητα σε πολλούς αστέρες του θεάματος να σπάσουν την σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά για τις τραυματικές εμπειρίες τους.

Έκτοτε πολλοί ηθοποιοί έχουν εκφράσει τύψεις για τις συνεργασίες τους με ορισμένους σκηνοθέτες που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση, όπως ο Woody Allen και ο Roman Polanski. Σε μια νέα συνέντευξη της για το Vanity Fair, η Kate Winslet τόνισε πως μετανιώνει για τις συνεργασίες της με τους δύο συγκεκριμένους σκηνοθέτες.

Invision/AP/Shutterstock

«Τι στο διάολο έκανα» αναρωτήθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο «Ο θεός της σφαγής» του Polanski το 2011 και το «Wonder Wheel» του Allen το 2017. Συνεχίζοντας η Winslet εξήγησε πως ήταν «απίστευτο» και «τεράστια ντροπή» που οι δυο σκηνοθέτες «χαίρουν τόσης μεγάλης εκτίμησης» στην βιομηχανία του κινηματογράφου για ένα τόσο μεγάλο διάστημα.

Ο Allen έχει κατηγορηθεί από την θετή του κόρη Dylan Farrow για αποπλάνηση όταν ήταν επτά ετών το 1992, ενώ ο Polanski έχει βρεθεί ένοχος στα αμερικάνικα δικαστήρια για τον βιασμό μιας 13χρονης κοπέλας το 1977.

Shutterstock

Στην πρόσφατη αυτοβιογραφία του με τίτλο «Apropos of Nothing» ο Allen αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Polanski έχει προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τις αμερικάνικες αρχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για το γεγονός ότι δούλεψα και με τους δύο. Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω τον χρόνο. Βασανίζομαι με αυτές τις τύψεις, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε πέραν του να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς για όλα αυτά;» τόνισε η Winslet.