Charles Dance: «Θα τα είχα θαλασσώσει ως James Bond»

charles-dance Evan Agostini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Βρετανός ηθοποιός είχε απορρίψει το δοκιμαστικό για τον ρόλο του «007» μετά την αποχώρηση του Roger Moore.

Το «No Time To Die» αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο και (εκτός τεράστιου απροόπτου) θα αποτελεί την τελευταία εμφάνιση του Daniel Craig στον ρόλο του James Bond. Όπως είναι αναμενόμενο, η συζήτηση για τον διάδοχο του Craig έχει ήδη ξεκινήσει και πολλοί ηθοποιοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενσαρκώσουν τον εμβληματικό ήρωα.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι ηθοποιοί οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν προταθεί για τον ρόλο, θεωρούν ότι θα ήταν ακατάλληλοι για να φορέσουν το σμόκιν του «007». Ένας από αυτούς είναι ο Charles Dance, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν υποψήφιος για να διαδεχτεί τον Roger Moore.

Invision/AP / Evan Agostini

«Η ατζέντισσα μου εκείνη την εποχή με πήρε τηλέφωνο – ήταν μια καυτή μέρα του Ιουλίου – και μου λέει “έγινε αγαπητέ”. Την ρώτησα τι συνέβη και μου είπε ότι με ζήτησαν για να κάνω δοκιμαστικό για τον Bond. “Αλήθεια;” απάντησα και μου συνέστησε να μην το κάνω. Την ρώτησα γιατί και μου είπε ότι πρώτον, να σκεφτώ πως θα νιώσω εάν δεν πάρω το ρόλο και δεύτερο, πίστευε ότι θα περιορίσει την καριέρα μου» δήλωσε ο Dance στους Financial Times.

Όπως τόνισε στην συνέχεια ο Βρετανός ηθοποιός, η ατζέντισσα του ήθελε να τον προστατέψει, με τον ίδιο να ομολογεί ότι δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία για τον ρόλο. Ο Tywin Lannister του «Game of Thrones» μάλιστα εκτιμά πως σε περίπτωση που του δινόταν τελικά η ευκαιρία να ενσαρκώσει τον James Bond θα τα είχε «θαλασσώσει».

Ανάμεσα στους υπόλοιπους ηθοποιούς που πέρασαν από τα δοκιμαστικά εκείνη την εποχή ήταν ο Sam Neill και ο Pierce Brosnan, όμως οι παραγωγοί τελικά επέλεξαν τον Timothy Dalton, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» του 1987 και «Προσωπική εκδίκηση» του 1989. Ο Brosnan φέρεται να μην μπορούσε να αποδεχτεί τον ρόλο λόγω των υποχρεώσεων του για την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Remington Steele», όμως διαδέχτηκε τον Dalton, από το 1995 έως το 2002.