Christopher Lee: τον συγκίνησε ο Johhny Depp με μια έκπληξη...

christopher-lee-ton-sugkinise-o-Johhny-depp-me-mia-ekpliksi-Johhny-depp-me-mia-ekpliksi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Μια έκπληξη περίμενε τον 91χρονο ηθοποιό Christopher Lee στο φεστιβάλ του Λονδίνου: ο φίλος του Johnny Depp τον αιφνιδίασε με μια ξαφνική επίσκεψη-αστραπή, για να του απονείμει το βραβείο «British Ιnstitute Fellowship» της διοργάνωσης.

Ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή όπως παραδέχτηκε αργότερα ο Christopher Lee, καθώς δάκρυσε όταν παρέλαβε το βραβείο και είπε στον Johnny Depp: «δεν ήξερα ότι θα ήσουν εδώ. Πρέπει να προσπαθήσω να συνέλθω!».

Ο γηραιός σταρ μας έχει προσφέρει μια σειρά «κακών» ηρώων στη μεγάλη οθόνη, από τον Scaramanga στις περιπέτειες του James Bond, μέχρι τον μοχθηρό μάγο Σάρουμαν στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών». Συνολικά έχει εμφανιστεί σε 250 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι «The wicker man», «Τhe man with the golden gun» αλλά και το πετυχημένο φιλμ του Tim Burton «Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη», στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Johnny Depp.

O Johnny Depp δήλωσε πως ήταν «μεγάλη τιμή» για τον ίδιο να παρουσιάσει τη βράβευση ενός «πολύ σημαντικού άνδρα», προσθέτοντας ότι ο Christopher Lee, «τον συναρπάζει και αποτελεί πηγή έμπνευσης»: «είναι υπέροχος και όλα αυτά τα χρόνια που είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του, ήταν πραγματικά η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου. Όμως όσο εκπληκτικό κι αν ήταν να δουλεύω μαζί του, αυτή η ευχαρίστηση δεν συγκρίνεται με την γνωριμία μου μαζί του και το γεγονός ότι μπορώ να τον θεωρώ πραγματικό φίλο. Είναι εθνικός θησαυρός και αυθεντικός καλλιτέχνης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Christopher Lee, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Johhny Depp, αναφέρθηκε με χιούμορ στην καριέρα του: «όταν κοιτάω πίσω τους χαρακτήρες που έχω παίξει- και είναι αρκετά τα 67 χρόνια- έχω το περίεργο συναίσθημα ότι τους ερμήνευσε κάποιος άλλος και όχι εγώ. Και υπάρχουν φυσικά και κάποιες λίγες περιπτώσεις στις οποίες εύχομαι να ήταν έτσι!».

Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου εκτός από τον Christopher Lee, απέσπασαν βραβεία επίσης οι Pawel Pawlikouski, (Bραβείο Καλύτερης Ταινίας για το φιλμ «Ida» με θέμα τη Γερμανική κατοχή στην Πολωνία και το Ολοκαύτωμα), ο σεναριογράφος Jonathan Asser («Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου Βρετανού καλλιτέχνη»), ο Anthony Chen, ο σκηνοθέτης του φιλμ «Ilo- Ilo» και ο Paul-Julien Robert («Βραβείο Καλύτερου ντοκιμαντέρ») για την ταινία «Μy fathers, my mother and me».