Ταινίες της εβδομάδας (17/9/2020)

the-roads-not-taken
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Javier Bardem και η Elle Fanning συμπρωταγωνιστούν στο νέο δράμα της Sally Porter για τις επιλογές που διστάσαμε να πάρουμε.

«Οι ζωές που δεν έζησα» (The Roads Not Taken)
Ένας κατάκοιτος πατέρας ζει με την κόρη του στην Νέα Υόρκη και σε μια μέρα η ψυχολογική κατάσταση του μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στην Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Sally Potter, Ερμηνεύουν: Javier Bardem, Elle Fanning, Branka Katic και Salma Hayek.

«Ακαταμάχητος» (Irresistible)
Στα κεντρικά του αμερικάνικου φιλελεύθερου κόμματος αντιλαμβάνονται ότι οι θέσεις τους βρίσκουν αντίκρισμα μόνο στην αστική ιντελιγκέντσια και στη λεγόμενη ελίτ. Προσπαθούν επομένως να απευθυνθούν στον απλό επαρχιώτη και στον καθημερινό άνθρωπο του μόχθου. Ο φιλόδοξος υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας θα ανακαλύψει έναν εκκολαπτόμενο λαϊκό ήρωα, στο πρόσωπο ενός απολιτίκ πρώην πεζοναύτη, τον οποίον θα αναλάβει να στρατολογήσει ώστε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές και να «πιάσει» επικοινωνιακά τα λαϊκά στρώματα εκ των έσω.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Jon Stewart, Ερμηνεύουν: Steve Carell, Rose Byrne, Chris Cooper και Brent Sexton.

«Scooby Doo!» (Scoob!)
Πώς ξεκίνησε μία από τις πιο διάσημες φιλίες της ιστορίας; Όταν ένα αδέσποτο, αξιαγάπητο κουτάβι συνάντησε ένα μοναχικό αγόρι με το όνομα Σάγκι. Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους επίδοξους, νεαρούς ντετέκτιβ Φρεντ, Βίλμα και  Δάφνη για να δημιουργήσουν τη φημισμένη Mystery Inc. Τώρα, μετά από εκατοντάδες εξιχνιάσεις μυστηρίων, ο Σκούμπι Ντου και η παρέα του έρχονται αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό μυστήριο της καριέρας τους: μία πλεκτάνη που ετοιμάζεται να εξαπολύσει στον κόσμο ένα επικίνδυνο σκύλο φάντασμα, τον διαβόητο Κέρβερο. Αυτός ο αγώνας δρόμου, για να αποφευχθεί το τέλος του κόσμου, οδηγεί στην απρόσμενη ανακάλυψη ότι ο Σκούμπι Ντου δεν είναι απλώς ένα αδέσποτο, αλλά ένας ήρωας με επικό πεπρωμένο.
Σκηνοθεσία: Tony Cervone, Σενάριο: Jack Donaldson, Derek Elliott και Matt Lieberman, Ερμηνεύουν: Χρήστος Θάνος, Σοφία Καψαμπέλη, Γιάννης Στεφόπουλος και Σταύρος Σιούλης.

«Greenland: Το τελευταίο καταφύγιο» (Greenland)
Ένας κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από την σωτηρία.
Σκηνοθεσία: Ric Roman Waugh, Σενάριο: Chris Sparling, Ερμηνεύουν: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd και Scott Glenn.

«Οι Άγνωστοι Αθηναίοι»
Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί επί 6 χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας και τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί αθόρυβα στη φροντίδα τους, ένα συγκινητικό οδοιπορικό και ταυτόχρονα αυθεντικό πορτρέτο της καρδιάς της Αθήνας που  μεταμορφώνεται συνεχώς.
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου.

«Το τραγούδι του δρόμου» (Pather Panchali)
Ο Απού είναι ένα μικρό αγόρι που ζει σε μια φτωχική οικογένεια Βραχμάνων σε ένα χωριό της Βεγγάλης. Ο πατέρας, ιερέας και ποιητής, δεν μπορεί να βγάλει αρκετά προς το ζην. Η αδελφή του, Ντουργκά, κλέβει φρούτα από τον κήπο του γείτονα. Η μητέρα μάχεται  συνεχώς για την καθημερινότητα. Την οικογένεια συμπληρώνει η γριά θεία που μένει μαζί τους.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Satyajit Ray, Ερμηνεύουν: Kanu Bannerjee, Karuna Bannerjee, Subir Banerjee και Uma Das Gupta.

«Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων» (Giulietta degli Spiriti)
Η Ιουλιέτα, μια κυρία της ανώτερης αστικής τάξης, περνά το καλοκαίρι στην όμορφη βίλα της. Για την επέτειο του γάμου της με τον Τζιόρτζιο, έναν άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων, αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή. Μεγαλωμένη με θρησκευτικές και παράλληλα συντηρητικές αρχές, το εν λόγω πάρτι, θα φέρει στην επιφάνεια την κρίση ταυτότητας που βασανίζει την ηρωίδα. Μια κρίση που εξελίσσεται σε δράμα όταν αρχίζει να υποπτεύεται ότι ο σύζυγος της την απατάει ενώ έχει μια μητέρα που το μόνο που την νοιάζει είναι η εξωτερική της εμφάνιση και οι αδερφές της συμπεριφέρονται κάθε άλλο παρά συνετά. Έτσι, μην έχοντας ποιον να εμπιστευτεί η Ιουλιέτα θα στρέψει τις ελπίδες της, στην γειτόνισσά της, τη Σούζυ, η οποία έχει διαμορφώσει το σπίτι της σ’ έναν ερωτικό παράδεισο. Όμως οι αντιφάσεις της ανάμεσα στον καθολικό καθωσπρεπισμό της παιδικής της ηλικίας και στην τάση για μια ζωή χωρίς φραγμούς, θα την οδηγήσουν στο κατώφλι της τρέλας.
Σκηνοθεσία: Federico Fellini, Σενάριο: Federico Fellini, Tullio Pinelli, Ennio Flaiano και Brunello Rondi, Ερμηνεύουν: Giulietta Masina, Sandra Milo, Mario Pisu και Valentina Cortese.