Οι γιατροί του «Contagion» είχαν προειδοποιήσει τον Jude Law για το ενδεχόμενο πανδημίας

Jude-law Denis Makarenko
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Όλοι μας έλεγαν το πώς είναι θέμα πότε και όχι εάν θα συμβεί» δήλωσε ο Βρετανός ηθοποιός για την επίκαιρη ταινία του Steven Soderbergh.

Το «Contagion» του Steven Soderbergh μπορεί να πέρασε κάπως αθόρυβα όταν κυκλοφόρησε αρχικά το 2011, όμως μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει γίνει ανάρπαστη. Αναγνωρίζοντας την μεγάλη απήχηση που έχει λόγω του ρεαλισμού και του επίκαιρου θέματος της, οι συντελεστές της ταινίας έχουν συμμετάσχει στις εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στην βραδινή εκπομπή του Jimmy Fallon, ένας από τους πρωταταγωνιστές της ταινίας, ο Jude Law, αποκάλυψε πως οι γιατροί της κινηματογραφικής παραγωγής τον είχαν προειδοποιήσει από τότε πως «το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν» θα συμβεί μια πανδημία.

«Μια από τις αναμνήσεις ή εμπειρίες που με επηρέασαν σε εκείνη την ταινία ήταν οι γιατροί και ιολόγοι που μας έκαναν συστάσεις. Όλοι μας έλεγαν το πώς είναι θέμα πότε και όχι εάν [θα συμβεί μια πανδημία]» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ηθοποιός.

Ο Law εξήγησε στην συνέχεια πως μετά τα γυρίσματα της ταινίας είχε νέα αντίληψη για τους μηχανισμούς που διευκολύνουν την διασπορά ενός ιού, όπως το να ακουμπά κανείς το πρόσωπο του ή να μην πλένει τα χέρια του τακτικά. «Όλα αυτά κάπως ενσωματώθηκαν μέσα μου, αλλά φυσικά σιγά σιγά ξεχάστηκαν» ανέφερε ο Law.

Αναφορικά πάντως με την απήχηση του «Contagion» τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ίδιος σχολίασε πως είναι «λίγο περίεργη», δεδομένου ότι ο κόσμος «θα μπορούσε απλά να παρακολουθήσει τις ειδήσεις» αντί για την ταινία.

Παρά τον σκεπτικισμό του για την επιτυχία της ταινίας λόγω της επικαιρότητας, ο Law εκμυστηρεύτηκε πως επικοινώνησε «αμέσως με τον Steven Soderbergh και του είπα απλά πως έπεσε μέσα, το πέτυχε πριν από δέκα χρόνια».