Ο Leonardo DiCaprio αποκαλύπτει όσα έμαθε συνεργαζόμενος με τον Martin Scorsese

leonardo-dicaprio-martin-scorsese Victoria Hill
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Πραγματικά έκανα κτήμα μου τον όρο καλλιτέχνης δουλεύοντας στο πλευρό του» σχολίασε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Πολλές από τις πιο αξιομνημόνευτες ερμηνείες του Leonardo DiCaprio στην καριέρα του πραγματοποιήθηκαν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Martin Scorsese. Οι δύο αστέρες του Χόλυγουντ έχουν ήδη συνεργαστεί πέντε φορές και έχουν σχέδια για άλλες δύο ταινίες μαζί – το «The Devil in the White City» και το «Killers of the Flower Moon». Ο βραβευμένος με Όσκαρ DiCaprio δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι οφείλει πολλά στον εμβληματικό σκηνοθέτη και ότι έχει πάρα πολλά στις συνεργασίες μαζί του.

«Ως νεαρός ηθοποιός στο πλάι του κατά την δημιουργική διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας, ανακάλυψα πως όπως ένα έργο ζωγραφικής, γλυπτικής, μουσικής ή θεάτρου, έτσι και ο κινηματογράφος είναι μια ουσιαστική, επίκαιρη και στην πραγματικότητα μια από τις πιο αναπόσπαστες μορφές τέχνης της εποχής μας» είχε δηλώσει ο DiCaprio όταν απένειμε το τιμητικό βραβείο Robert Osborne στον Scorsese στο TCM Classic Film Festival του 2018.

Penske Media/REX/Shutterstock / Lexie Moreland

«Ένιωθα ότι μπορούσα πραγματικά να κάνω κτήμα μου τον όρο του καλλιτέχνη δουλεύοντας στο πλευρό του» τόνισε ο ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως «κανένας δεν έχει περισσότερες γνώσεις, περισσότερη αφοσίωση ή αντλεί περισσότερη έμπνευση από την τέχνη του κινηματογράφου» από τον σκηνοθέτη.

Κλείνοντας, ο DiCaprio εκθείασε τον Scorsese σχολιάζοντας πως «σχεδόν δεν υπάρχει πτυχή της ζωής του, είτε δημιουργική, είτε προσωπική, στην οποία να μην αναφέρει την ιστορία των ταινιών».