«Πάντα ο Διάβολος»: Ο Pokey LaFarge για το κινηματογραφικό ντεμπούτο και μέλλον

pokey-lafarge Larry Niehues
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος μουσικός συμπρωταγωνιστεί με τους Robert Pattinson και Tom Holland στο νέο θρίλερ του Netflix.

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του νέου δραματικού θρίλερ «Πάντα ο Διάβολος» του Antonio Campos μέσω του Netflix. Η νέα ταινία με τους Robert Pattinson, Tom Holland και Riley Keough διαδραματίζεται σε ένα μεταπολεμικό επαρχιακό φόντο όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η βιαιότητα.

Στο καστ της ταινίας συμμετέχει και ο Pokey LaFarge, κυρίως γνωστός για την μουσική του, κάνοντας το κινηματογραφικό ντεμπούτο του και αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Το «Πάντα ο Διάβολος» είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική περίπτωση για τον LaFarge, αφού στα οχτώ άλμπουμ του κυριαρχούν οι ήχοι της αμερικάνικης παραδοσιακής μουσικής, από jazz και ragtime, μέχρι hillbilly country και western swing.

Σε συνέντευξη του για τα πρώτα βήματα του στην μεγάλη οθόνη και την συνεργασία του με τον Harry Melling – ο οποίος ενσαρκώνει τον βίαιο και πανούργο αδερφό του Roy – ο LaFarge σχολίασε πως «ο Harry έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μάθω και πώς να προσεγγίζω την ηθοποιία».

Σε μια από τις σκηνές της ταινίας, οι χαρακτήρες των LaFarge και Melling τραγουδούν μαζί το παραδοσιακό gospel τραγούδι «Washed In The Blood» ενώ τους παρακολουθούν οι Bill Skarsgård και Mia Wasikowska, μετά την άφιξη τους στην πόλη του Οχάιο, όπου διαδραματίζεται η ταινία.

Netflix / Glen Wilson

«Αναφορικά με την νοοτροπία του [χαρακτήρα μου] Theodore, δεν χρειάστηκε να μελετήσω πολύ – εκείνη την εποχή στην ζωή μου ήταν σχετικά εύκολο να είμαι μεθυσμένος, καταθλιπτικός και σε σύγχυση. Ο Antonio απλά ήθελε να είμαι ο εαυτός μου» δήλωσε ο μουσικός για την σκηνοθεσία του Campos.

Ο LaFarge πήρε μια πρώτη γεύση από την ηθοποιία στην μίνι σειρά «Sun Records» για τις θρυλικές ηχογραφήσεις στο Μέμφις με τους Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins και Jerry Lee Lewis, όπου ενσάρκωσε τον Καναδό τραγουδιστή Hank Snow. Όπως εξηγεί ο ίδιος, έχει στόχο να συνεχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός παράλληλα με την μουσική. Ο ένατος δίσκος του με τίτλο «Rock Bottom Rhapsody» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου μέσω της New West.