Aντιφασιστικό ντοκιμαντέρ ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Debtocracy»

antifasistiko-ntokimanter-etoimazoun-oi-dimiourgoi-tou-debtocracy

ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο φασισμός και η οικονομία μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν οι δημιουργοί των ταινιών «Debtocracy» και «Catastroika». Όπως έχει συμβεί και με τις προηγούμενες δουλειές τους, μας προσκαλούν να τους υποστηρίξουμε οικονομικά στο νέο τους εγχείρημα.

Μια πρώτη γεύση θα μας δώσουν στην εκδήλωση που ετοιμάζουν στις 23 Οκτωβρίου στο Café Floral, στα Εξάρχεια, στις 20:30, όπου θα αποκαλυφθεί ο τίτλος και το πρώτο διαφημιστικό βίντεο της νέας τους ταινίας.

Θεωρώντας ότι η μάχη με το φασισμό μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, το ντοκιμαντέρ αναζητά τις βαθύτερες διασυνδέσεις της άκρας δεξιάς και του φασιστικού παρακράτους με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ από την Ιταλία και τη Γερμανία του ’30 μέχρι την Ελλάδα της κατοχής, της δικτατορίας και του σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα είναι όπως πάντα διαθέσιμο δωρεάν για ελεύθερη χρήση και αναμετάδοση.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το «Debtocracy» και το «Catastroika», τα οποία μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και παρουσιάστηκαν σε εκατοντάδες δημόσιες προβολές και σε τηλεοπτικούς σταθμούς από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική. Όπως τονίζουν σε σημείωμά τους οι συντελεστές της νέας παραγωγής: «Τo «Debtocracy» και το «Catastroika» αποτέλεσαν δυο από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα πειράματα χρηματοδότησης από το κοινό, στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη. Το ίδιο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί και στο τρίτο ντοκιμαντέρ. Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα δεχθούμε χρήματα από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα και ζητάμε από τους θεατές μας να ενισχύουν οικονομικά την παραγωγή μέσα από τη νέα ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ, που επίσης θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 20:30 (στο Floral, στα Εξάρχεια)». Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά και από τη ιστοσελίδα www.info-war.gr .

Πληροφορίες: Στις 23 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, στο café Floral, Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια.