«Τα Πάθη του Χριστού»: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του σίκουελ από τον Mel Gibson

passion-of-the-christ
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Jim Caviezel, αποκάλυψε πως ήδη έχει στα χέρια του ένα τρίτο draft του σεναρίου.

Μετά από 16 περίπου χρόνια, ο Mel Gibson σκοπεύει να επιστρέψει στα «Πάθη του Χριστού» και να γυρίσει μια συνέχεια με θέμα την Ανάσταση. Η αποκάλυψη έγινε από τον πρωταγωνιστή της original ταινίας, Jim Caviezel, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Breitbart News.

Η πρώτη ταινία με βιβλική θεματολογία του Αυστραλού ηθοποιού και σκηνοθέτη είχε σπάσει τα ταμεία, με τα έσοδα της στα box office να υπολογίζονται τα 612 εκατομμύρια δολάρια, όταν το μπάτζετ ήταν μόλις 30 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία όμως που καλύπτει τις τελευταίες 12 ώρες πριν της Σταύρωση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για την απεικόνιση της βίας, αλλά και για την φερόμενη αντισημιτική προσέγγιση της.

«Ο Mel Gibson μόλις μου έστειλε το τρίτο draft [του σεναρίου]. Έρχεται. Λέγεται “Τα Πάθη του Χριστού: Ανάσταση”. Θα είναι η σπουδαιότερη ταινία όλων των εποχών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην νέα συνέντευξη του.

Πριν από λίγους μήνες, ο Caviezel κατήγγειλε την «αποστροφή» του Χόλυγουντ για ταινίες με βιβλικό περιεχόμενο, συγκρίνοντας τις με τις ταινίες βασισμένες στους ήρωες των κόμικ. «Οι ταινία που κάνει οι ταινίες της Marvel Comics. Θα δείτε τον Superman. Δεν θα δείτε τον Χριστό. Εγώ κατάφερα να ενσαρκώσω τον σπουδαιότερο υπερήρωα που υπήρξε ποτέ» είχε σχολιάσει ο Caviezel στο Fox News.