Drew Barrymore: «Ήμουν εκτός ελέγχου και εθισμένη στα ναρκωτικά»

drew-barrymore Carlos Tischler
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα ηθοποιός μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ως «παιδί θαύμα» στον χώρο του θεάματος.

Το «Ε.Τ.» του Steven Spielberg αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες της δεκαετίας του 1980 και εκτόξευσε την καριέρα της Drew Barrymore, όταν ήταν μόλις επτά ετών. Όπως δυστυχώς συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις «παιδιών θαύματα», η συνέχεια ήταν αρκετά δύσκολη και η Barrymore αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Στην ηλικία των 13 ετών, η Barrymore έμεινε σε ένα «ίδρυμα» για 18 περίπου μήνες, το οποίο φέρεταιν να ήταν σχεδιασμένο για νέους με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η 45χρονη ηθοποιός πάντως έχει σχολιάσει πως δεν θεωρούσε ότι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά αναγνώριζε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην ζωή της. Στην νέα τηλεοπτική εκπομπή της με καλεσμένη την Paris Hilton, η Barrymore μίλησε για την εμπειρίες της σε απομόνωση σε ίδρυμα απεξάρτησης.

«Δεν μου άρεσε όταν με έχωναν στην απομόνωση. Θα έλεγα ότι ήμουν πολύ επαναστατημένη. Ξεκινούσα διαμαρτυρίες όλη την ώρα. Υπήρχαν πολλά άλλα παιδιά σαν εμένα και η μητέρα μου δεν ήξερε τι να με κάνει. Έπαιρνα ναρκωτικά. Ήμουν εκτός ελέγχου. Απλά σήκωσε τα χέρια της ψηλά και με έβαλε εκεί μέσα, χωρίς να ξέρει που αλλού να στραφεί. Εκείνο το μέρος με βοήθησε πραγματικά και έσωσε την ζωή μου, και πραγματικά δεν θα άλλαζα τίποτα» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Shutterstock / A. Katz

Στην συνέχεια η Barrymore συσχέτισε τις εμπειρίες της στην απομόνωση με τα όσα είχε περάσει η Hilton. Στην νέα σειρά ντοκιμαντέρ «The Real Story of Paris Hilton» του YouTube Originals, η Hilton μίλησε για την σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη σε ένα οικοτροφείο για «συναισθηματικά ταραγμένους» νέους.

«Έχω μείνει σε ένα μέρος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μιλάμε για ένα χρόνο, ενάμιση χρόνο και βάλε. Δεν έχω δει καμία ιστορία σαν αυτή να παρουσιάζεται εκεί έξω συχνά, η οποία είναι μια που να αναγνωρίζω βαθύτατα» σχολίασε η παρουσιάστρια της εκπομπής.