Ταινίες της εβδομάδας (24/9/2020)

wet-season
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο κινηματογραφικός Σεπτέμβριος μας αποχαιρετά με το arthouse κοινωνικό δράμα του Anthony Chen και την νέα κωμωδία του Robert De Niro.

«Η εποχή της βροχής» (Wet Season)
Μετά από χρόνια γάμου, μια σαραντάρα καθηγήτρια κινέζικης γλώσσας αδυνατεί να μείνει έγκυος με τον απορροφημένο από τις δουλειές σύζυγό της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει τον ανήμπορο πεθερό της. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η σχέση που θα αναπτύξει με έναν από τους νεαρούς μαθητές της θα την οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Anthony Chen, Ερμηνεύουν: Jia Ler Koh, Christopher Ming-Shun Lee, Shi Bin Yang και Yann Yann Yeo.

«Πόλεμος στο σπίτι» (The War with Grandpa)
Ο Πίτερ και ο παππούς του, Τζακ, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα... Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών!
Σκηνοθεσία: Tim Hill, Σενάριο: Tom J. Astle και Matt Ember, Ερμηνεύουν: Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle και Oakes Fegley.