Η πανδημία έφερε αλλαγές στο spin-off του «Rogue One»

cassian-andor-rogue-one-star-wars
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Toby Haynes θα αντικαταστήσει τον Tony Gilroy στην σκηνοθεσία των πρώτων επεισοδίων της νέας τηλεοπτικής σειράς του Disney+.

Με τον πρώτο κύκλο του «The Mandalorian» να έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, η Disney έχει προχωρήσει με τον σχεδιασμό κι άλλων τηλεοπτικών σειρών βασισμένων στον κόσμο του «Star Wars». Παράλληλα με την live-action σειρά με τον Ewan McGregor στον ρόλο του Obi-Wan Kenobi, το χολιγουντιανό στούντιο αποφάσισε να γυρίσει μια πρίκουελ σειρά στο «Rogue One» με τις περιπέτειες του Cassian Andor.

Σύμφωνα όμως με άρθρο του Deadline, η νέα παραγωγή έχει ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα και ο Tony Gilroy αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την σκηνοθεσία των πρώτων επεισοδίων της σειράς. Η απόφαση πάρθηκε όχι λόγω κάποιας δημιουργικής διαφωνίας, αλλά λόγω της πανδημίας, αφού ο σκηνοθέτης δεν ήταν σίγουρος εάν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη μετά τα γυρίσματα που έχουν προγραμματιστεί στην Μεγάλη Βρετανία.

Έτσι λοιπόν η Disney στράφηκε στον Toby Haynes, με εμπειρίες από το «Black Mirror», για να αντικαταστήσει τον Gilroy στα πρώτα, τουλάχιστον, επεισόδια της νέας σειράς. Το άρθρο αναφέρει πως ο Haynes έχει συμφωνήσει να τρία πρώτα επεισόδια, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για μια μεγαλύτερη συνεργασία των δύο πλευρών.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Cassian Andor επιστρέφει ο Diego Luna, ενώ δίπλα του αναμένονται να εμφανιστούν ηθοποιοί όπως οι Adria Arjona, Denise Gough, Genevieve O’Reilly και Stellan Skarsgard. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα για την πλοκή της σειράς, η οποία έχει χαρακτηριστεί κατασκοπευτικό θρίλερ και φέρεται να διαδραματίζεται έναν χρόνο πριν τα γεγονότα της ταινίας.