Ένας «πρώην» James Bond πουλά το ονειρικό του «καταφύγιο» στο Λος Άντζελες

pierce-brosnan Julien De Rosa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το εντυπωσιακό σπίτι του Pierce Brosnan αντλεί έμπνευση από «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» και την αρχιτεκτονική της Ταϊλάνδης.

Ο Pierce Brosnan αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του στο Μάλιμπου της Καλιφόρνια για 100 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που το καθιστά ως την όγδοη πιο ακριβή κατοικία στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Compass / Chris Cortazzo

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal το σπίτι 1.100 περίπου τετραγωνικών μέτρων είναι εμπνευσμένο από την δεύτερη ταινία που γύρισε ο ηθοποιός ως James Bond, «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» που σκηνοθέτησε ο Roger Spottiswoode στην Ταϊλάνδη.

Η κεραμοσκεπή του Orchid House, όπως είναι το όνομα της κατοικίας, είναι κατασκευασμένη από πράσινο πηλό και θυμίζει τις σκεπές των ταϊλανδέζικων ναών, ενώ η σκαλιστή ξύλινη είσοδος του σπιτιού δημιουργήθηκε στην Ταϊλάνδη.

Compass / Chris Cortazzo
Compass / Chris Cortazzo

Το σπίτι περιλαμβάνει πέντε κρεβατοκάμαρες, με την κεντρική σουίτα του σπιτιού 370 τετραγωνικών να διαθέτει δύο τζάκια, ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο αλλά και μια βεράντα με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Compass / Chris Cortazzo
Compass / Chris Cortazzo

Το εξωτικό «καταφύγιο» του πρώην Bond έχει επίσης αίθουσα κινηματογράφου, δύο μπαρ, κελάρι κρασιών, αίθουσα μουσικής, γυμναστήριο, σπα, πισίνα, αλλά και μια τεχνητή, ιδιωτική παραλία.

Compass / Chris Cortazzo
Compass / Chris Cortazzo

Ο λόγος που ο βετεράνος ηθοποιός αποφάσισε να βγάλει στην αγορά το εντυπωσιακό σπίτι είναι επειδή τα παιδιά του που πλέον έχουν μεγαλώσει και ο ίδιος περνά περισσότερο καιρό στο σπίτι του στην βόρεια ακτή του Καουάι στην Χαβάη.