Βen Whishaw: θα τον δούμε στη νέα ταινία του Λάνθιμου

ben-whishaw-tha-ton-doume-sti-nea-tainia-tou-lanthimou

Ο Βen Whishaw.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο Βen Whishaw και η Olivia Colman, είναι οι πρώτοι ηθοποιοί που μαθαίνουμε ότι θα συμμετάσχουν στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The lobster», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Τα γυρίσματα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός Ben Whishaw θεωρείται ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα της γενιάς του και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στις ταινίες «Το άρωμα-η ιστορία ενός δολοφόνου», «Skyfall» και «Cloud Atlas». Η Olivia Colman, γνωστή κυρίως για τους ρόλους της σε τηλεοπτικές σειρές, είχε αποσπάσει πρόσφατα δύο βραβεία Bafta για την ερμηνεία της στα σίριαλ «Accused» και «Twenty twelve».

Οι φήμες για τα επόμενα ονόματα του πρωταγωνιστικού καστ, «δείχνουν» τον Jason Clarke που τον είχαμε δει πρόσφατα στις ταινίες «Zero Dark Thirty» και «Υπέροχος Γκάτσμπυ» αλλά και την γαλλίδα σταρ Lea Seydoux, η οποία προκάλεσε αίσθηση με την ερμηνεία της στο ερωτικό δράμα «Η ζωή της Αντέλ» (Χρυσός Φοίνικας στο φεστιβάλ των Καννών).

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον. Μια ομάδα ελεύθερων ανδρών και γυναικών μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο και διατάσσονται να βρουν το ταίρι τους μέσα σε 45 ημέρες. Όσοι δεν το καταφέρουν θα μεταμορφωθούν σε ζώο της επιλογής τους και θα αφεθούν στο δάσος.

Ένας άνδρας δραπετεύει από το ξενοδοχείο, φτάνει στο δάσος όπου μένουν οι «Μοναχικοί» και αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Όμως ο έρωτάς του για μια γυναίκα έρχεται ενάντια στους κανόνες της ιδιόμορφης κοινότητας. Το σενάριο υπογράφει και πάλι ο στενός συνεργάτης του Λάνθιμου, Ευθύμης Φιλίππου.

Το νέο κινηματογραφικό σχέδιο του Λάνθιμου έχει ήδη εξασφαλίσει την τρίτη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στο Eurimages, ύψους 460.000 ευρώ.