Ο David Attenborough συζητά με τον χώρο του θεάματος για το μέλλον του πλανήτη

david-attenborough Lev Radin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Billie Eilish, Maisie Williams, Judie Dench και David Beckham έθεσαν ερωτήσεις στον πολυβραβευμένο παρουσιαστή και φυσικό ιστορικό.

Ο David Attenborough έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς ντοκιμαντέρ για την φύση και σύντομα θα παρουσιάσει την νέα εκπομπή «A Life on Our Planet» μέσω του Netflix. Στα πλαίσια προώθησης της νέα εκπομπής, ο Attenborough δέχτηκε ερωτήσεις από μια σειρά αστέρων από τον χώρο του θεάματος, όπως οι Billie Eilish, Maisie Williams, Judi Dench και David Beckham.

«Πώς διαχειρίζεστε τα προσωπικά αισθήματα σας για όλα τα ζώα που πεθαίνουν ή/και που εξαφανίζονται; Πώς το διαχειρίζεστε πραγματικά αυτό ως άνθρωπος;» ρώτησε η Eilish τον 94χρονο Βρετανό παρουσιαστή, ο οποίος σχολίασε ότι νιώθει «απελπισία» με την κατάσταση.

«Νομίζω το πιο συγκλονιστικό θέαμα στον φυσικό κόσμο που έχω δει ποτέ και που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν η πρώτη φορά που βούτηξα σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο. Εισέρχεσαι σε έναν νέο κόσμο και είναι ένας κόσμος εξαιρετικής ομορφιάς, πολυπλοκότητας και θαυμασμού. Βλέπεις ένα σωρό πολύχρωμων ψαριών και πολλά πλάσμα που δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν» δήλωσε ο Attenborough.

Συνεχίζοντας, ο Attenborough εξήγησε πως όταν επισκέφτηκε τον κοραλλιογενή ύφαλο μερικά χρόνια αργότερα, το τοπίο του θύμιζε νεκροταφείο. «Ήταν έντονα λευκός, είχε πεθάνει. Τον είχε σκοτώσει η αυξανόμενη θερμοκρασία που εμείς, η ανθρωπότητα, προκαλέσαμε. Ήταν ένα τρομακτικό θέαμα και μια τρομακτική εικόνα του τι κάνουμε στον φυσικό κόσμο» συμπλήρωσε ο Βρετανός παρουσιαστής.