Πρώτο τρέιλερ για το «Mank» του David Fincher

mank
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο «πόλεμος» για το σενάριο του «Πολίτη Κέιν» βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας δραματικής ταινίας με τους Gary Oldman και Amanda Seyfried.

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια, ο David Fincher επιστρέφει με μια νέα βιογραφική ταινία, το «Mank», η οποία θα προβληθεί σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων τον ερχόμενα μήνα και στις 4 Δεκεμβρίου θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Netflix.

Η ταινία επικεντρώνεται στην μάχη που έδωσε ο σεναριογράφος Herman J. Mankiewicz (τον οποίο ενσαρκώνει ο Gary Oldman) με τον σκηνοθέτη Orson Welles σχετικά με το σενάριο του «Πολίτη Κέιν». Το «Mank» είναι βασισμένο σε ένα σενάριο που έγραψε ο Jack Fincher, πατέρας του David Fincher.

Όπως αποκαλύπτει το πρώτο ατμοσφαιρικό τρέιλερ, η ταινία θα παρουσιάζει την προδοσία και ανελέητη φύση του Χόλυγουντ την δεκαετία του 1930. Δίπλα στον Oldman εμφανίζονται επίσης η Amanda Seyfried ως Marion Davies, ο Charles Dance ως William Randolph Hearst, η Lily Collins ως Rita Alexander και ο Tom Burke ως Orson Welles.

Το τρέιλερ δίνει επίσης μια πρώτη γεύση από την μουσική της ταινίας, η οποία φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ διδύμου των Trent Reznor και Atticus Ross.