Ποιες ταινίες αποσύρονται από την φετινή κούρσα των Όσκαρ;

poies-tainies-aposurontai-apo-tin-fetini-koursa-ton-oskar

Ο George Clooney σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και συνυπογράφει το σενάριο στην ταινία «The Monuments men» που αποσύρεται από την φετινή κούρσα των Όσκαρ. Ωστόσο ο δημοφιλής σταρ εμφανίζεται στο πλευρό της Sandra Bullock στην ταινία «Gravity», ένα «δυνατό φαβορί» για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Τρεις πολυαναμενόμενες ταινίες, μετακινούν την ημερομηνία εξόδου τους, μένοντας έξω από την φετινή κούρσα των Όσκαρ που αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή. Αυτή η ανατροπή οφείλεται άραγε σε σύμπτωση και αντικειμενικές καθυστερήσεις στην παραγωγή, ή μήπως είναι απλώς, μια ακόμη κίνηση στρατηγικής;

Το κοινό θα πρέπει να περιμένει το 2014 για να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την ταινία του George Clooney «The Monuments men» για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το ίδιο ισχύει για τη μεταμόρφωση της Nicole Kidman σε λαμπερή Γκρέις Κέλλυ στο βιογραφικό δράμα που εξόργισε το παλάτι του Μονακό, «Grace of Monaco».

Τρίτο στη σειρά και το θρίλερ «Foxcatcher» του Benett Miller, με τον πρωταγωνιστή Steve Carell, να ερμηνεύει τον ψυχικά ασταθή εκατομμυριούχο John Du Pont, ο οποίος έφερε το χάος στην προπόνηση ενός αθλητή (Channing Tatum) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Clooney και ο Bennet Miller επικαλέστηκαν αιφνίδιες καθυστερήσεις στα τελευταία στάδια της παραγωγής, ενώ ο Olivier Dahan, ο σκηνοθέτης του «Grace of Monaco» είχε δημοσιοποιήσει τη διαμάχη του για το τελικό μοντάζ με τον κολοσσό Weinstein.

Ωστόσο στο εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται τα δημοσιεύματα με διαφορετική ερμηνεία των γεγονότων. Στο Hollywood Reporter, ο Scott Feinberg, υποστήριξε πως «ορισμένοι διανομείς θα προτιμούσαν να κρατήσουν τις ταινίες τους μέχρι τον επόμενο κύκλο με την ελπίδα ότι θα έχουν καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν την απαιτούμενη προσοχή». Άλλωστε, ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός, καθώς στο τερέν των Όσκαρ θα αναμετρηθούν blockbuster όπως για παράδειγμα το 3D «Gravity» (με Sandra Bullock και George Clooney να αιωρούνται στο διάστημα) ή το «Τwelve years a slave».