Ταινίες της εβδομάδας (15/10/2020)

unhinged
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Russell Crowe καταδιώκει την Caren Pistorius σε ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ που ξετυλίγεται στους δρόμους της πόλης.

«Έκρηξη Θυμού» (Unhinged)
Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.
Σκηνοθεσία: Derrick Borte, Σενάριο: Carl Ellsworth, Ερμηνεύουν: Russell Crowe, Caren Pistorius, Gabriel Bateman και Jimmi Simpson.

«Η εκλεκτή» (Antebellum)
Η πετυχημένη συγγραφέας Veronica Henley βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε μία τρομαχτική πραγματικότητα που την αναγκάζει να αντιμετωπίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον πριν να είναι αργά.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Gerard Bush και Christopher Renz, Ερμηνεύουν: Janelle Monáe, Eric Lange, Jena Malone και Kiersey Clemons.

«Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια» (Koirat eivät käytä housuja)
Ο Juha έχασε τη γυναίκα του σε ατύχημα πνιγμού. Χρόνια μετά εξακολουθεί να αισθάνεται μούδιασμα και ανίκανος να συνδεθεί με ανθρώπους. Η συνάντηση με τη Mona, μια dominatrix, αλλάζει τα πάντα. Αναπτύσσει μια απροσδόκητη αλλά ισχυρή σύνδεση μαζί της μετά το τραγικό γεγονός που τον άφησε συναισθηματικά παράλυτο. Ο επικίνδυνος εθισμός του στην ασφυξία αντιστρέφεται από τη Μόνα που τους οδηγεί και σε μια άγρια και τρελή πορεία προς τη συναισθηματική φώτιση.
Σκηνοθεσία: J.-P. Valkeapää, Σενάριο: Juhana Lumme και J.-P. Valkeapää, Ερμηνεύουν: Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta και Jani Volanen.

«Γιάκαρι: Η Ταινία» (Yakari, Le Film)
Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Το ταξίδι τους, σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την παντοτινή φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιου και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.
Σκηνοθεσία: Toby Genkel και Xavier Giacometti, Σενάριο: Xavier Giacometti, Ερμηνεύουν: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη Κυριακίδη και Γιώργος Σκουφής.

«Ο βασιλιάς γάιδαρος» (The Donkey King)
Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;
Σκηνοθεσία: Aziz Jindani, Σενάριο: Aziz Jindani και Kamran Khimani, Ερμηνεύουν: Θοδωρής Σμέρος, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Μήλιος και Μαρία Ζερβού.

«Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Πολεμιστή» (O Dragão da Maldade contra o Santo Guerreiro)
Ο παράνομος Αντόνιο ντας Μόρτες έχει πλέον αποσυρθεί στη μοναξιά του, όμως καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, όταν εμφανίζεται ένας νέος απείθαρχος ο οποίος αποδεικνύεται εξίσου επικίνδυνος όσο και βαθιά ιδεαλιστής.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Glauber Rocha, Ερμηνεύουν: Maurício do Valle, Odete Lara, Othon Bastos και Hugo Carvana.