Ridley Scott και Joaquin Phoenix θα αφηγηθούν την ιστορία του Ναπολέοντα

ridley-scott-napoleon-Joaquin-phoenix
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το νέο ιστορικό δράμα του Βρετανού σκηνοθέτη θα παρουσιάσει την προσωπική ζωή και τις φιλοδοξίες του Γάλλου στρατηγού και αυτοκράτορα.

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ridley Scott συνεργάστηκε με τον Joaquin Phoenix, στον «Μονομάχο» με τον Russell Crowe, και όπως φαίνεται η νέα τους συνεργασία θα έχει ξανά ιστορικό άρωμα. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο Βρετανός σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει την ταινία «Kitbag» για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, με τον οσκαρικό ηθοποιό να έχει συμφωνήσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το σενάριο της ταινίας θα φέρει την υπογραφή του David Scarpa (ο οποίος συνεργάστηκε με τον Scott στο «Όλα τα λεφτά του κόσμου»), ενώ ο τίτλος της ταινίας («σακίδιο») παραπέμπει σε ένα γνωμικό, σύμφωνα με το οποίο «υπάρχει ένα γενικό επιτελείο κρυμμένο στο σακίδιο κάθε στρατιώτη».

Wikipedia

Το «Kitbag» φιλοδοξεί να παρουσιάσει την προσωπική ιστορία του Γάλλου στρατηγού και αυτοκράτορα, την άνοδο του στην εξουσία, αλλά και την εκρηκτική σχέση του με σύζυγο και πραγματική αγάπη του, την Ιωσηφίνα.  Στην ταινία βέβαια δεν θα λείπουν και οι μεγάλες ιστορικές μάχες που έδωσε ο Ναπολέοντας και που τον ανέδειξαν σε μια από τις πιο σημαντικές ηγετικές φιγούρες της εποχής.

Παρά την πανδημία ο Scott έχει παραμείνει ιδιαίτερα δραστήριος και μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των γυρισμάτων για το «The Last Duel», έχει αρχίσει να προγραμματίζει την παραγωγή του «Gucci», η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ιταλία. Ο Phoenix από την πλευρά του φέρεται να έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στον ρόλο του Joker για άλλες δύο ταινίες και πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της δραματικής ταινίας «C’mon C’mon» του Mike Mills με τους Gaby Hoffmann, Jaboukie Young-White και Elaine Kagan.