Επιστροφή της Kelly Marie Tran στον κόσμο του «Star Wars» μέσω LEGO

star-wars
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η διαχείριση του χαρακτήρα που ενσάρκωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός στη νέα τριλογία δίχασε τους οπαδούς του franchise.

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες της σίκουελ τριλογίας «Star Wars» αναμένεται να επιστρέψει στην special χριστουγεννιάτικη εκπομπή της LEGO. Ο λόγος δεν είναι άλλος για την Rose Tico, την οποία ενσάρκωσε η Kelly Marie Tran στο «Οι τελευταίοι Τζεντάι» του Rian Johnson και το «Skywalker: Η Άνοδος» του J.J. Abrams.

Μια μερίδα οπαδών του franchise είχε εκφραστεί αρνητικά απέναντι στον χαρακτήρα της Tran, η οποία μάλιστα αναγκάστηκε να διαγράψει τον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter λόγω του bullying και απαράδεκτων μηνυμάτων που δεχόταν. Στη συνέχεια, λόγω της προβληματικής παραγωγής της τρίτης ταινίας της τριλογίας, η απουσία της Rose Tico ήταν ηχηρή, με πολλούς να κάνουν λόγο για συνειδητή απόφαση της Disney να υποκύψει στις «απαιτήσεις» της μειοψηφίας.

Παρά την μικρή παρουσία της στο ένατο επεισόδιο (συνολικά 76 δευτερόλεπτα), η Tran σχολίασε πως ήταν χαρούμενη για την συμμετοχή της στην ταινία. «Στο τέλος της ημέρας, κατάφερα να αποτελέσω κομμάτι από κάτι πολύ μεγαλύτερο από μένα και αυτό είναι πραγματικά ιδιαίτερο» δήλωσε η ηθοποιός στον Josh Horowitz του MTV.

Τελικά η Disney αποφάσισε να επαναφέρει την Rose Tico στο «LEGO Star Wars Holiday Special» που θα κυκλοφορήσει μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας streaming Disney+ στις 17 Νοεμβρίου. Στην ειδική χριστουγεννιάτικη εκπομπή θα δανείσουν τις φωνές τους οι Antony Daniels (C-3PO), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), αλλά και πολλοί ηθοποιοί από την animated σειρά «The Clone Wars».